Aflat la prima etapa pe macadam cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4, echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu a terminat Raliul Aradului pe locul secund in clasamentul European Rally Trophy si pe locul 5 in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Sebastian Barbu
Locul 2 in European Rally Trophy la Raliul Aradului.
Locul 5 in Campionatul National de Raliuri Dunlop.
Primul raliu pe macadam cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4.

Aflat la prima etapa pe macadam cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4, echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu a terminat Raliul Aradului pe locul secund in clasamentul European Rally Trophy si pe locul 5 in Campionatul National de Raliuri Dunlop.
 
Sebastian Barbu si Sergiu Itu au inceput pregatirea pentru Raliul Aradului, prima etapa pe macadam cu noua masina, cu o sesiune de teste, alaturi de echipa Colina Motors, la Sf. Gheorghe, sesiune la care a participat si fostul campion national finlandezul Jarkko Miettinen. “Lectiile de pilotaj cu Jarkko Miettinen au fost de un real folos. Mai am acum nevoie de cativa kilometri de probe speciala pentru a le putea aplica 100%”, a spus Sebastian Barbu, dupa primele probe pe macadam din Raliul Aradului.

Etapa a doua din CNRD a contat si ca etapa in European Rally Trophy, pentru Sebastian Barbu si Sergiu Itu obiectivul principal fiind o clasare pe podium in aceasta competitie. “Pe parcursul celor doua zile am avut o lupta interesanta in ERT cu un echipaj cu experienta. A fost incalzirea perfecta pentru etapele din Campionatul European de Raliuri la care vom participa anul acesta. Tinand cont de faptul ca este primul raliu pe macadam cu noua masina, sunt multumit de rezultat”, a spus Sebastian Barbu, pilotul sibian reusind sa se claseze pe locul secund, in etapa din ERT, dupa echipajul Rashid Al-Ketbi/Karina Hepperle pe un Ford Fiesta R5.

Dupa cele 8 probe speciale care au contat pentru Campionatul National, Sebastian Barbu si Sergiu Itu se aflau pe pozitia a cincea. “Principalul nostru obiectiv a fost sa ne acomodam cu masina si sa adaptam dictarea cu ceea ce am invatat in teste. Ma inteleg din ce in ce mai bine cu Sergiu si asta este cel mai important acum. A fost un raliu interesant in care am invatat multe si as vrea sa multumesc echipei Colina Motors pentru sustinerea tehnica si celor din familie pentru sustinerea de pana acum”, a mai adaugat Sebastian Barbu.

Urmatoarea etapa la care va lua startul echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu este Danube Delta Rally, etapa care se va desfasura tot pe macadam, in perioada 29 – 31 mai.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii