Iancu Alexandru, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, si Stefan Mihnea, la clasa KF2, sunt castigatorii Cupei FRK, competitie care a deschis sezonul national de karting 2014 organizat de Federatia Romana de Karting.

Cupa FRK
Iancu Alexandru, la clasa Pufo, Kristopher Schlett, la clasa Mini, Daniel Vasile, la clasa KFJ, si Stefan Mihnea, la clasa KF2, sunt castigatorii Cupei FRK, competitie care a deschis sezonul national de karting 2014 organizat de Federatia Romana de Karting.

Circuitul de la Targu Secuiesc, cel mai nou dezvoltat in Romania, a gazduit in acest weekend Cupa FRK, prima competitie din calendarul pe 2014 al Federatiei Romane de Karting (FRK). Ploaia a fost factorul care a influentat decisiv evolutia pilotilor in cele doua zile de concurs si a garantat un spectacol total.

Calificarile de la clasa Pufo au fost dominate de Alexandru Iancu, pilotul echipei Real Racing parcurgand cel mai rapid tur de circuit cu timpul de 1:01,654. Si duminica, Alexandru Iancu a avut o evolutie perfecta si a reusit sa se impuna la clasa Pufo, podiumul fiind completat de Matia Curuia (JMS Performance) si Vlad Ceanga (Real Racing). “A fost un sfarsit de saptamana dificil, cu ploaie, dar sunt foarte fericit ca am reusit sa castig prima cursa din programul intern. Sunt pregatit pentru primul meu sezon la clasa Pufo si mi-ar placea sa devin campion national la sfarsitul anului”, a spus Alexandru Iancu.

La clasa Mini, pilotii echipei Real Racing au fost cei mai rapizi in calificarile de sambata, Andrei Ponta, Kristopher Schlett si Andrei Margarit terminand pe primele trei pozitii. Si in prefinala de duminica ordinea a fost aceeasi, Cristian Feier (3G Motorsport), David Bucs (CSSK) si David Serban (JMS Performance) intrand in top 6. In marea finala de la clasa Mini lupta pentru victorie s-a dat intre Andrei Ponta si Kristopher Schlett, ultimul reusind sa castige Cupa FRK dupa un duel senzational. Pilotul echipei CSSK, David Bucs a facut si el o cursa buna si in final si-a asigurat pozitia a treia. “A fost o lupta frumoasa pentru prima pozitie cu Andrei, colegul meu de echipa. Se anunta un sezon interesant in care vreau sa ma lupt pentru titlu la clasa Mini. Este o concurenta puternica in cadrul propriei echipe, dar tocmai de aceea este frumos acest sport”, a spus si Kristopher Schlett.

Cel mai rapid in calificarile de la clasa KFJ a fost Andrei Vajda, pilotul echipei Go Kart Team parcurgand un tur de circuit cu timpul de 01m:02,200. In prefinala, Andrei Vajda a terminat pe locul secund, fiind depasit de Daniel Vasile (BRT), in timp ce Robert Uturas (CSSK) s-a clasat pe 3. Daniel Vasile a fost mai bun decat Andrei Vajda si in finala reusind sa se impuna la clasa KFJ, podiumul fiind completat de Vlad Gyenge (BRT).

La clasa KZ2, Stefan Mihnea a fost cel mai rapid pe tot parcursul acestui sfarsit de saptamana. Pilotul echipei JMS Performance a fost cel mai rapid in calificari, s-a impus in prefinala si a castigat apoi finala in fata lui Andrea Raimondi (BRT). Podiumul clasei KZ2 a fost completat de Lucian Radu Babaioana, pilot al echipei Trans Kart Racing. “Ma simt extraordinar dupa aceasta prima etapa. Impreuna cu echipa JMS Performance am avut o evolutie excelenta in acest weekend la Cupa FRK. Sambata am avut cel mai bun timp in calificari, dar stiam ca duminica va fi dificil sa ne mentinem acest loc. Ploaia a facut totul si mai complicat, dar la final am reusit sa castig la clasa KZ2 si multumesc echipei mele pentru performanta de la Targu Secuiesc”, a spus Stefan Mihnea.

“Ploaia a fost factorul care a influentat strategia pilotilor la editia din 2014 a Cupei FRK, dar in acelasi timp a contribuit si la spectacolul de pe pista. Am vazut dueluri interesante la toate clasele si cred ca lupta pentru titlurile nationale din acest an va fi una cu adevarat spectaculoasa, iar experienta adunata aici le va fi cu siguranta de folos la prima etapa din campionatul national”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei de Karting.

Prima etapa din Campionatul National organizat de Federatia Romana de Karting este programata tot la Targu Secuiesc in perioada 24 – 25 mai. In calendarul national sunt in total 6 etape, iar programul este urmatorul: etapa a 2-a – Bacau (21 – 22 iunie), etapa a 3-a – Bucuresti (19 – 20 iulie), etapa a 4-a – Targu Secuiesc (2 – 3 august), etapa a 5-a Targu Secuiesc (13 – 14 septembrie) si etapa a 6-a – Bacau (27 – 28 septembrie). Ultima competitie organizata de Federatia Romana de Karting in acest sezon este Cupa Romaniei, pe circuitul de la Bucuresti, in perioada 4 – 5 octombrie.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii