Nino Frison
Nino Frison este noul director tehnic al Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport a anuntat numirea celebrului specialist Nino Frison in calitate de director tehnic al echipei. Italianul va lucra la sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, de unde va coordona departamentele tehnice specifice (sectiile: sasiu, motor si design). Acesta este subordonat directorului echipei, Michel Nandan si va fi responsabil cu dezvoltarea permanenta a modelului Hyundai i20 WRC.

Nino Frison are o experienta vasta in domeniu, de peste 30 de ani, perioada in care a devenit unul dintre cei mai apreciati consilieri tehnici si de management din lumea sporturilor cu motor. Frison a adunat experienta in competitii diverse, de la monoposturi, inclusiv in Formula 1, pana la raliuri in cadrul unor echipe de top din Campionatul Mondial (WRC).

Inca de la formarea Hyundai Motorsport, in decembrie 2012, pozitia de director tehnic a fost vacanta, responsabilitatile fiind asumate de Michel Nandan, directorul echipei. Hyundai Shell World Rally a progresat in mod continuu, inca de la debutul in Campionatul Mondial de Raliuri. Desemnarea lui Frison ca director tehnic ii va permite lui Nandan sa se concentreze pe dezvoltarea intregului proiect.

Hyundai Motorsport a inaugurat un nou banc de teste la fabrica din Alzenau
Hyundai Motorsport a inaugurat recent un nou banc de testare pentru motoare, in cadrul fabricii din Alzenau. Aceasta initiativa sustine efortul de a accelera dezvoltarea propriilor motoare si de a eficientiza procesele de testare.

Noua facilitate va oferi echipei mai multa libertate in dezvoltarea si analizarea motorului turbo de 1,6 litri proiectat de echipa. De asemenea, bancul de testare va permite Hyundai Motorsport simularea conditiilor diverse de drum cu care se confrunta in mediul competitiv din WRC.

Neuville si Hänninen vor reveni in Campionatul European de Raliuri
Pilotii echipei Hyundai Shell World Rally, Thierry Neuville si Juho Hänninen, vor participa vara curenta la doua etape din Campionatul European de Raliuri (ERC).

Pilotul belgian si cel finlandez vor trece de la volanul modelului Hyundai i20 WRC in fata microfonului Eurosport. Neuville va face parte din echipa de comentatori Eurosport pentru Raliul Ypres, care va avea loc in luna iunie, in Belgia, in timp ce Hänninen va fi invitatul Eurosport, in iulie, la etapa a saptea din ERC, programata in Estonia. Cei doi piloti nu sunt la prima experienta in fata camerelor si cu siguranta se vor simti confortabil si la microfon, in postura de moderatori Eurosport.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii