Mini ca set LEGO
Utilizarea creativă a spaţiului a fost mereu unul dintre atuurile mărcii. Acum clasicul Mini este prezentat într-un format complet nou: LEGO Group îşi extinde portofoliul Creator Expert pentru a include legendarul automobil din Marea Britanie. Din august 2014, Mini este disponibil ca un set de 1077 piese LEGO, oferind plăcerea unică de construit şi condus pentru fanii celor două mărci.

Desginerii LEGO au dezvoltat modelul pe baza ultimei generaţii Mini Cooper, contruită până în anul 2000. În formă finală, modelul are 25 cm lungime, 14 cm lăţime şi 11 cm înălţime, păstrând proporţiile caracteristice mărcii. Cu grijă pentru detalii, au fost recreate multe din elementele de design ale mărcii britanice: culoarea exterioară British Racing Green, acoperiş, oglinzi exterioare şi dungi pe capotă albe, modelul în carouri al scaunelor bej sau setul de faruri suplimentare amplasate pe grila hexagonală. Jantele, barele faţă şi spate, forma farurilor şi spoturilor reflectă perfect originalul. Emblemele amplasate pe lateral ilustrează că acesta este un model aniversar Mini Cooper construit între august 1997 şi iulie 1998 pentru a marca 40 de ani Mini.

Uşile, capota şi portbagajul pot fi deschise, oferind acces la interior şi dovada preocupării pentru fiecare detaliu. Motorul de 4 cilindri este bineînţeles dispus transversal, în timp ce volanul, schimbătorul de viteze, frâna de mână şi tetierele se pot mişca. Mai mult, în portbaj este pregătit un coş de picnic echipat complet, inclusiv cu pătură de picnic în carouri. Este disponibilă şi o roată de rezervă amplasată în compartimentul de jos al portbagajului.

Un element important de autenticitate britanică: şi în formă de set LEGO, modelul are volanul amplasat pe dreapta şi plăcuţe de număr de culoare galbenă.

Ca majoritatea seturilor Creator Expert, acesta este recomandat pentru grupul de vârstă „16+” – dar indiferent de vârstă, pasionaţii au şansa unică de a construi un model autentic fără să aibă nevoie de o trusă de scule şi se pot bucura de clasicul model Mini fără carnet de conducere, indiferent de vârstă.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii