Salvatore Arcarese a început bine prima cursă din Eurocup Clio pe circuitul Nürburgring din Germania, dar alegerea pneurilor l-a costat poziții importante pe final.

Salvatore Arcarese
Salvatore Arcarese a terminat pe locul 12 prima cursă din Eurocup Clio de la Nürburgring.
Condi
țiile meteo au influențat decisiv desfășurarea primei curse.
Cursa a doua este programată duminică, 13 iulie, de la ora 15:00.


Salvatore Arcarese a început bine prima cursă din Eurocup Clio pe circuitul Nürburgring din Germania, dar alegerea pneurilor l-a costat poziții importante pe final.

Ceața și ploaia au fost factorii care au influențat calificările și prima cursă din cadrul etapei a doua din Eurocup Clio, competiția monomarcă în care se concurează cu Noul Renault Clio. În prima sesiune de calificare, Salvatore Arcarese a avut al șaptelea timp, dar o problemă tehnică l-a oprit în ultimul tur rapid. „Au fost mici probleme legate de electronică. Nu sunt sigur că puteam să-mi îmbunătățesc timpul, dar acum cel mai important lucru este că inginerii echipei Rangoni Corse au rezolvat problema” a spus Salvatore Arcarese, după calificări.

Tipic penru zona în care este amplasat circuitul, între sesiunea de calificare și cursă a plouat din nou. „A fost o vreme schimbătoare de când am ajuns aici. Ceața și ploaia au fost prezente aproape în permanență. Ploaia s-a oprit chiar înainte de cursă și în turul de formare m-am gândit că aș putea trece de pe pneurile de ploaie pe slick-uri, dar din păcate nu a mai fost suficient timp”, a continuat Arcarese.

Pilotul român a plecat în cursă de pe poziția a opta, fiind penalizat după ce la Aragon, în prima etapă, nu a respectat poziția pe grilă după turul de formare. În primul tur, Salvatore Arcarese a ajuns până pe poziția a cincea și a continuat să atace pentru a urca pe podium. Duelul cu francezul Eric Tremullet, care l-a și atins de câteva ori din spate, l-a scos puțin din ritm, dar Salvatore Arcarese a rămas în top 6 în prima parte a cursei. Pe măsură ce asfaltul a început să se uscuce, piloții care au plecat cu slick-uri au fost în avantaj, iar Salvatore Arcarese a ieșit din top 10. „Nu am avut ce să fac în final. Dacă aveam timp să trec pe slick-uri acum eram pe podium. Piloții din a doua parte a grilei au riscat și au avut câștig de cauză în final. S-a dovedit aici că nu tot ce începe bine, se și termină la fel. Mai am o șansă duminică și sper să adun cât mai multe puncte”, a adăugat Salvatore Arcarese.

Cursa a doua de pe Nurburgring este programată duminică, 13 iulie, de la ora 15:00 și va fi transmisă în direct de Motors TV, post disponibil în rețeaua operatorului de televiziune prin cablu UPC. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii