Livrările, vânzările și profitul operațional ŠKODA au crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2014.

Skoda
Semestru record: 522.500 livrări; o creștere de 12,5%.
Vânzările cresc cu 20,3%, ajungând la 6 miliarde euro până la sfârșitul lunii iunie.
Profitul operațional crește cu 74,9%, ajungând la 425 milioane euro.
Cea mai vastă ofensivă a modelelor din istoria mărcii ŠKODA continuă.

Livrările, vânzările și profitul operațional ŠKODA au crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2014. Cu 522.500 automobile vândute, a fost pentru prima dată când producătorul ceh de autovehicule a livrat mai mult de jumătate de milion de unități la nivel global, pe parcursul primelor șase luni dintr-un an (ianuarie-iunie 2013: 464.600; creștere de 12,5%). Venitul din vânzări a crescut de asemenea în aceeași perioadă, înregistrând un nou record pentru un prim trimestru de an, ajungând la 6 miliarde euro (5,974 miliarde euro). Aceasta reprezintă o creștere de 20,3% comparativ cu prima jumătate a anului 2013 (4,966 miliarde euro). Profitul operațional a crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut cu 74,9%, ajungând la 425 milioane euro.

„ŠKODA s-a descurcat foarte bine în prima jumătate a anului și continuă pe o traiectorie ascendentă stabilă”, a declarat Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA. ”Puterea mărcii a fost demonstrată prin cea mai bună jumătate de an din istoria companiei în ceea ce privește vânzările și o creștere semnificativă a vânzărilor și a veniturilor. Ofensiva modelelor iși arată acum întreaga capacitate și chiar cucerim noi grupuri de consumatori. Noua Octavia, sufletul mărcii, a fost un mare succes din toate punctele de vedere, și ne-a depășit așteptările. Plănuim să păstrăm această traiectorie ascendentă și să continuăm energic cea mai vastă ofensivă a modelelor din istoria companiei.”

Veniturile din vânzările ŠKODA au atins 5,974 miliarde euro în prima jumătate a anului – fiind cu 20,3% mai mari decât în prima jumătate a anului 2013 (4,966 miliarde euro). Pe parcursul aceleiași perioade, profitul operațional a crescut cu 74,9%, ajungând  la 425 milioane euro (prima jumătate a anului 2013: 243 milioane euro).  Marja de exploatare de 7,1% s-a situat de asemenea peste cea din anul precedent, de 4,9%. Creșterea profitului s-a datorat în mare parte numărului mare de livrări, a consolidării gamei variate de modele și optimizării costurilor de producție. Fondurile lichide nete au crescut cu 41,9% ajungând la 1,855 miliarde euro. Investițiile s-au ridicat la 149 milioane euro (ianuarie-iunie 2013: 265 milioane euro).

”ŠKODA s-a dezvoltat în mod profitabil pe parcursul primei jumătăți a anului”, a declarat Winfried Krause, Directorul Financiar ŠKODA. ”Investițiile făcute în noile modele dau roade. Pe lângă un profit mai mare, creșterea fondurilor lichide nete demonstrează puterea financiară a companiei. Pe parcursul întregului an, ŠKODA se așteaptă la creșterea vânzărilor, a veniturilor și a profitului.  Ținând cont de concurența feroce, disciplina strictă a managementului costurilor rămâne preocuparea noastră majoră.”

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii