Modele Hyundai i20 WRC, inscrise de echipa Hyundai Shell World Rally in etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), au ajuns in parcul de service dupa primele patru probe din Raliului Finlandei, clasandu-se in top 10.

Hanninen
Echipa Hyundai Shell World Rally a avut o evolutie buna in prima zi din Raliul Finlandei, in ciuda conditiilor meteo total nefavorabile.
Toate cele trei modele Hyundai i20 WRC au incheiat probele de joi in top 10, eroul local Juho Hänninen clasandu-se pe locul al cincilea.

Modele Hyundai i20 WRC, inscrise de echipa Hyundai Shell World Rally in etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), au ajuns in parcul de service dupa primele patru probe din Raliului Finlandei, clasandu-se in top 10.

Prima zi din Raliul Finlandei, una dintre cele mai dificile si spectaculoase etape din calendar, a fost marcata de ploaie torentiala, dar cele trei echipaje Hyundai au avut un inceput bun si au incheiat ziua bine.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a ajuns fara probleme in parcul de service si este pregatit pentru urmatoarele zile din Raliul Finlandei.

“Conditiile de joi nu au fost ideale, dar este bine ca am terminat prima zi fara prea multe probleme. Avand in vedere ca urmeaza probe dificile, trebuie sa efectuam cateva setari la masina, astfel incat sa fim pregatiti pentru competitie”, a declarat Neuville, care a incheiat prima zi pe locul al optulea in clasamentul general.

Eroii locali, Juho Hänninen si copilotul sau Tomi Tuominen (#8 Hyundai i20 WRC), au inceput raliul in forta si au terminat PS1 (Lankamaa 23,47km) pe pozitia a patra, iar PS2 (Jouhtikylä) pe pozitia a treia. In urma evolutiei excelente, echipajul a finalizat ziua de joi pe locul al cincilea in clasamentul general al etapei.

“Este un sentiment aparte sa concurez in Finlanda si ma simt determinat datorita sustinerii pe care eu si Tomi o avem aici. Am avut un inceput bun pe primele doua probe speciale si am incercat sa mentinem un ritm constant, chiar si in aceste conditii dificile. Am intampinat unele probleme, dar in final a fost un start bun, mai ales ca suntem abia la inceput si mai avem de parcurs inca 22 de probe”, a afirmat Juho Hänninen.

Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, (#20 Hyundai i20 WRC) concureaza pentru a treia etapa consecutiva alaturi de echipa Hyundai Shell World Rally, iar aceasta nu este prima experienta in Raliul Finlandei. Chiar daca in timpul probelor conditiile meteo au fost dificile, echipajul Hyundai a valorificat experienta din trecut si a incheiat ziua pe locul al zecelea in clasamentul general.

“Pe prima proba a zilei, am avut cativa kilometri pe care i-am parcurs pe o ploaie puternica. In aceste conditii, obiectivul nostru a fost sa ajungem la final. Pe parcurs, lucrurile au mers mai bine si am reusit astfel sa ne imbunatatim evolutia. Trebuie sa ramanem concentrati pentru ca misiunea noastra nu este usoara”, a mentionat Hayden Paddon.

Echipa Hyundai Shell World Rally a utilizat pentru aceasta etapa un joker si a venit cu imbunatatiri tehnice pentru unitatile cu numerele 7 si 8. Totusi, dupa doar patru probe, din cele 26 programate in editia din acest an a Raliului Finlandei, este mult prea devreme ca tehnicienii sa traga concluziile.

“Trebuie sa recunoastem ca Raliul Finlandei reprezinta una dintre cele mai mari provocari din acest sezon, cu probe speciale si conditii meteo dificile. Este important sa aducem toate cele trei unitati in parcul de service la finalul fiecarei zile. Echipajele noastre au avut un inceput bun si speram sa acumulam cat mai multe informatii despre performantele modelului Hyundai i20 WRC. Avem trei unitati in top 10, dar greul abia acum incepe. In zilele urmatoare vom vedea cum se va incheia acest raliu spectaculos”, adeclarat Michel Nandan, directorul echipei.

Clasament general dupa prima zi din Raliul Finlandei
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 29:17.9
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +4.5
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +9.2
M. Hirvonen / J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +26.4
J. Hänninen / T. Tuominen (Hyundai i20 WRC) +27.1
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +27.2
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +30.9
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +38.8
R. Kubica / M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +52.1
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:06.0

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii