Rareș Vlădăreanu (Red Motor) la clasa Promo BB, Mihnea Tudorancea (CSSK) la clasa Pufo, Andrei Ponta (Real Racing) la clasa Mini, Andrei Vajda (Go Kart Team) la clasa KFJ și Mihnea Ștefan (JMS Performance) la clasa KZ2 sunt câștigătorii etapei a patra din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit desfășurată pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit - etapa a 4-a - Târgu Secuiesc 2014
Rareș Vlădăreanu (Red Motor) la clasa Promo BB, Mihnea Tudorancea (CSSK) la clasa Pufo, Andrei Ponta (Real Racing) la clasa Mini, Andrei Vajda (Go Kart Team) la clasa KFJ și Mihnea Ștefan (JMS Performance) la clasa KZ2 sunt câștigătorii etapei a patra din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit desfășurată pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.
 
Etapa a patra din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc. Sâmbătă, 2 august, s-au desfășurat antrenamentele și manșele calificative, iar duminică, 3 august, cele două manșe finale de concurs.

Desfășurată la temperaturi de peste 30 grade Celsius, etapa de la Târgu Secuiesc a fost una extrem de disputată la toate cele cinci clase, lupta pentru titlurile naționale fiind din ce în ce mai strânsă.

La clasa Promo BB, dedicată piloților cu vârste între 5 și 7 ani, Rareș Vlădăreanu (Red Motor) a fost cel mai rapid în calificările de sâmbătă și a confirmat apoi cu două victorii în manșele finale de duminică. Darius Babaioana (Transkart Racing), locul 3 în calificări, s-a luptat în ambele manșe pentru victorie, dar în final a terminat pe locul secund. Eric Enache (Tomis Kart), liderul clasamentului înaintea acestei etape, a terminat pe poziția a treia și și-a păstrat primul loc la general cu un total de 78 de puncte. Rareș Vlădăreanu s-a apropiat însă la doar două puncte și lupta la clasa celor mai mici piloți din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit se anunță una foarte strânsă în următoarele două etape rămase de disputat.

La clasa Pufo, Mihai Tudorancea (CSSK) a profitat la maximum de duelul dintre Alex Iancu (Real Racing) și Matia Curuia (JMS Performance) și a reușit să obțină prima sa victorie din acest sezon. În prima manșă finală Alex Iancu a trecut primul linia de sosire, dar a primit o penalizare de 10 secunde pentru un contact cu Matia Curuia și a fost retrogradat pe ultima poziție, pilotul JMS Performance ocupând poziția a treia. În cursa a doua, Alex Iancu a revenit spectaculos după incidentul din primul viraj și a terminat pe locul 4 în cursă și pe cinci la general în această etapă. Matia Curuia a terminat etapa de la Târgu Secuiesc pe locul secund, iar Vlad Ceangă (Real Racing) a urcat pe ultima treaptă a podiumului. În urma punctelor adunate aici, Matia Curuia a preluat conducerea la clasa Pufo cu un total de 89 de puncte, fiind urmat de Alex Iancu cu 88 puncte.

La clasa Mini, Andrei Carcea (Andy Racing Team) a fost cel mai rapid în manșele de calificare, fiind urmat de piloții Real Racing Kristopher Schlett și Andrei Mărgărit. În manșele finale, Andrei Ponta a revenit și cu două clasări pe poziția secundă și-a asigurat a doua victorie consecutivă la această clasă. Cursa a doua de la această clasă a fost una extrem de spectaculoasă, pilotiții Real Racing Andrei Ponta și Kristopher Schlett luptându-se pentru victorie în fiecare viraj. Andrei Carcea a speculat bine duelul dintre cei doi și în ultimul viraj a reușit să treacă în față. Cu victoria din manșa a doua, pilotul echipei Andy Racing Team și-a asigurat locul secund în clasamentul general. Podiumul clasei Mini a fost completat de Rareș Cărbunaru (Tomis Kart). După cea de-a doua victorie consecutivă din acest sezon, Andrei Ponta are 88 de punce și este lider în clasamentul general, iar Andrei Carcea a urcat pe doi cu un total de 73 de puncte. Kristopher Schlett, lider după primele două etape din acest sezon, ocupă acum poziția a treia cu 68 puncte.  Ținând cont că la această clasă au fost 10 piloți pe lista de start, primii trei piloți au primit și premii în bani oferiți de sponsorul Skat Kart, fondul total de premii fiind de 1000 lei (500 lei locul 1, 300 lei locul 2 și 200 lei locul 3).

La clasa KFJ lupta pentru prima poziție s-a dat între Andrei Vajda (Go Kart Team) și Daniel Vasile (BRT), câștig de cauză având în final pilotul echipei Go Kart Team. Andrei Vajda a fost cel mai rapid în calificări, iar victoria din prima mansă finală l-a ajutat să câștige duelul cu rivalul de la BRT. Vlad Gyenge (Red Motor) s-a impus în manșa a doua de duminică și și-a asigurat prezența pe podiumul de premiere. După această etapă Andrei Vajda a ajuns la 111 puncte, cu zece mai multe decât Daniel Vasile (101 p), ocupantul poziției secunde la clasa KFJ. Alexandru Dina (JMS Performance), cu 68 puncte, și Nicholas Pascu (CSSK), cu 55 puncte, se luptă pentru poziția a treia în clasamentul clasei KFJ.

La clasa KZ2, Mihnea Ștefan (JMS Performance) a dominat atât calificările, cât și cele două manșe finale și și-a trecut în palmares a patra victorie consecutivă din acest sezon. Viktor Ștefan (CSSK), campionul de anul trecut, a terminat pe locul secund în cursa de casă, iar Lucian Radu Babioana s-a clasat pe 3. În clasamentul general, Mihnea Ștefan a ajuns la 96 de puncte și este urmat de Viktor Ștefan cu 75 puncte și Eduard Bârloiu (Real Racing) cu 58 puncte.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, organizat de Federația Română de Karting, se va desfășura pe 13 – 14 septembrie, tot pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii