Simone Tempestini si Dorin Pulpea - Citroen DS3 R3 - Raliul Finlandei - JUNIOR WRC
Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în Raliul Germaniei, etapa a treia din Junior WRC.
Prima etapă pe asfalt din campionatul mondial pentru juniorul Napoca Rally Academy.
10 echipaje înscrise in Junior WRC cu modelul Citroen DS3 R3.

Simone Tempestini a adunat 18 puncte în primele etape din sezonul de debut în Junior WRC. După trei etape pe macadam, suprafața preferată a juniorului Napoca Rally Academy, urmează primul raliu pe asfalt din calendar – Raliul Germaniei – programat în perioada 21 – 24 august. 

Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în acest weekend în Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) și a patra inclusă în Junior WRC, competiția dedicată piloților născuți după 1986.

După trei etape pe macadam, suprafața preferată a juniorului Napoca Rally Academy, Simone Tempestini este pregătit pentru prima provocare pe asfalt în mondialul de raliuri. „Raliul Germaniei este o etapă foarte dificilă, cu probe cu suprafețe diferite și unde cea mai mică greșeală te scoate din cursă. Obiectivul nostru este să terminăm raliul și să adunăm cât mai multă experiență pe asfalt cu modelul Citroen DS3 R3”, a spus Simone Tempestini.

Raliul Germaniei începe joi, 21 august, cu startul festiv la Porta Nigra, in Trier, programat la ora 20:00, ora României. Vineri, 22 august, sunt programate 6 probe speciale cu o lungime de 103,12 km; sâmbătă, 23 august, 8 probe speciale cu o lungime de 148,30 km; iar duminică, 24 august, ultimele patru probe speciale cu o lungime de 74,60 km. „În Raliul Germaniei dictarea joacă un rol foarte important. Chiar dacă nu avem experiență pe specialele tipice din Germania, ne vom concentra la recunoașteri și vom încerca să scriem cât mai bine dictarea. Trebuie să parcurgem cât mai mulți kilometri pe această suprafață pentru că avem nevoie de experiență pe asfalt”, a spus și Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

După etapa din Finlanda, Simone Tempestini a adunat 18 puncte în Junior WRC și se află pe locul 8 în clasamentul piloților. În clasamentul pe națiuni, România se află pe locul 6, la egalitate de puncte cu Elveția. „Cu ritmul pe care l-am avut în ultimele două etape pe macadam puteam să adunăm mai multe puncte, dar nu a fost să fie. Acesta este primul sezon din proiectul Junior NRA și obiectivul este să adunăm experiență. Faptul că am câștigat probe speciale într-un campionat extrem de competitiv mă motivează și mai mult pentru viitor. Trebuie să abordăm totul pas cu pas și sunt sigur că putem obține performanțe excelente”, a mai spus Simone Tempestini. 

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC – PILOȚI
1. Stéphane Lefebvre 56 puncte
2. Martin Koci 52 puncte
3. Quentin Giordano 34 puncte
4. Alastair Fisher 30 puncte
5. Christian Riedemann 28 puncte
6. Molly Taylor 23 puncte
7. Federico Della Casa 18 puncte
8. Simone Tempestini 18 puncte 
9. Aron Domzala 14 puncte
10. Kornel Lukacs 8 puncte
11. Jan Cerny 6 puncte
12. Panikos Polykarpou 2 puncte

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC – NAȚIUNI
1 Franța 90 puncte
2 Slovacia 52 puncte
3 Marea Britanie 30 puncte
4 Germania 28 puncte
5 Australia 23 puncte
6 Romania și Elveția 18 puncte
-
8 Polonia 14 puncte
9 Italia 10 puncte
10 Ungaria 8 puncte
11 Cehia 6 puncte
12 Cipru 2 puncte

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii