Dunlop Paul Ricard
Etapa ce va decide titlul în competiția European Le Mans Series (ELMS) are loc în Portugalia, maine, 19 octombrie. La clasa LMP2 sunt patru favoriți la titlul de campion, toți alergând pe anvelope Dunlop, și singura întrebare care mai rămâne este ce echipă va ridica trofeul, adăugând astfel încă un succes în palmaresul de reușite DUNLOP în materie de curse de anduranță.

Nici o echipă nu a câștigat mai mult de o cursă până acum în acest sezon. Echipa Signatech Alpine conduce acum cu 10 puncte în clasament, cu o victorie obținută în etapa de la Red Bull Ring și cu puncte marcate la fiecare etapă. Cea de-a doua echipă care a mai terminat în puncte fiecare etapă este Race Performance în a cărei componență se află unul din cei patru favoriți la titlu. Echipa elvețiană are cea mai grea sarcină , fiind cu 23 de puncte în spatele liderilor de clasament, și ar avea nevoie de prima lor victorie pe acest sezon pentru a obține titlul. Echipa Jota Sport, care a marcat de 3 ori pole-ul în acest sezon, se afă pe poziția a doua cu un deficit de 10 puncte, în timp ce cei de la Newblood by Morand Racing ar mai avea nevoie de 18 puncte pentru a urca în fruntea clasamentului la zi.

Pista de la Estoril are o suprafață extrem de abrazivă, iar DUNLOP va aloca anvelope cu compuși mediu și tare. Pista este un circuit de teste DUNLOP mai vechi, pe care s-au mai desfășurat teste și în iarna lui 2013-2014, precum și la mijlocul sezonului 2014, ceea ce dă inginerilor Dunlop un plus de cunoaștere în ceea ce privesc set-upurile de etapă în cazul în care condițiile meteo vor fi foarte schimbătoare din cauza vremii de coastă.

Sesiunile de antrenament vor avea loc sâmbără 18 octombrie, iar sesiunile de calificări pe 19 octombrie, dimineața, urmate fiind de cursa de 4 ore ce va începe în aceeași zi la orele 13.30 ora locală.

Statusul cursei
Competiția deschisă este foarte importantă pentru Dunlop. Numai prin tehnologii special concepute pentru anvelope pot fi dezvoltate produse noi, iar anumite niveluri de performanță pot fi depășite. Marca Dunlop este mândră să aibă un impresionant palmares de recorduri, cu 34 de victorii în cursele de la Le Mans, și cu o serie de alte succese notabile în cursele de anduranță, printre care se numără și ELMS. În ultimele 5 sezoane, la clasa LMP2, anvelopele Dunlop au ajutat în 56% din cazuri la clasara în pole-position, în 70% din cazuri la djudecarea victoriei și la 80% din cazuri la închierea cursei pe podium.

Mike McGregor, inginer Dunlop:
"Condițiile meteo sunt schimbătoare și este esențial la Estoril să avem compusul potrivit la timpul potrivit. Frânarea în vraj este foarte agresivă aici, iar ultimul viraj este de asemenea unul critic în termeni de tracțiune și stabilitate, fiind de asemenea un viraj de mare viteză.

“Am avut un sezon foarte bun, iar patru învingători în curse diferiți au arătat că avem de a face cu o mare competiție aici. Ar fi extraordinar să avem încă un titlu de campion în palmares, înregistrată la această competiție deschisă.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii