Jerez, ultima provocare din Eurocup Clio pentru Salvatore Arcarese
Salvatore Arcarese se află pe locul 10 la general cu 23 puncte.
Un weekend pe un circuit necunoscut.
Cele două curse vor fi transmise sâmbătă
și duminică la Motors TV.

Cu cele 12 puncte adunate la Paul Ricard, Salvatore Arcarese a intrat în top 10 în clasamentul din Eurocup Clio. Pilotul român este pregătit pentru ultima luptă din sezonul 2014 programată pe circuitul de la Jerez. 

Circuitul de la Jerez, în Spania, găzduiește în acest weekend ultima etapă din Eurocup Clio, competiția monomarcă în care se concurează cu Noul Renault Clio și care este inclusă în programul World Series by Renault. Salvatore Arcarese a adunat 23 de puncte în primele 3 etape și și-a propus să termine în top 10 și în ultima etapă a sezonului. „Circuitul de la Jerez este unul complet nou pentru mine. Joi l-am parcurs de câteva ori pe jos pentru a-mi face o idee referitoare la trase și cu siguranță va fi o luptă interesantă aici”, a spus Salvatore Arcarese.

Ziua de vineri este dedicată antrenamentelor libere, iar sâmbătă și duminică sunt programate calificările și ultimele două curse ale sezonului. La Jerez, fiecare cursă are o lungime de 25 minute plus un tur. „ La Paul Ricard am adunat cele mai multe puncte din acest sezon și sper să continui la fel și aici la Jerez. Lipsa de experiență pe această pistă va fi o problemă, dar voi încercă să recuperez totul în sesiunile de antrenamente libere. Cel mai important este să găsesc un set-up bun și apoi să obțin un timp competitivi în calificări. Este ultima etapă din 2014 și sunt pregătit să mă lupt până în ultimul tur”, a continuat Salvatore Arcarese.

În 2014, Salvatore Arcarese a reușit să adune puncte în patru din cele șase curse desfășurate. Pilotul român a avut probleme doar în cursa a doua de pe circuitul Motorland Aragon și în prima cursă de pe Nurburging unde din cauza unor acroșaje la start și-a ieșit din ritm și nu a reușit să puncteze. „Poziția la start este foarte importantă și sper să termin calificările cu un timp de top 5 altfel va fi dificil să termin în puncte la Jerez. Acum sunt pe 10 în clasamentul general și mi-ar plăcea să urc cel puțin două poziții după această etapă, mai ales că diferențele față de piloții din față sunt de doar câteva puncte”, a mai spus pilotul echipei Rangoni Corse.

Cele două curse de la Jerez vor fi transmise de postul Motors TV, post retransmis și în România în rețeaua operatorului de cablu UPC.  Cursa de sâmbătă, 18 octombrie, va fi transmisă de la ora 17:30, ora României, iar duminică, 19 octombrie, cursa a doua va fi difuzată în direct de la ora 16:20. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii