Sebastian Barbu si Sergiu Itu vor lua startul în acest weekend la Waldviertel Rallye, ultima etapă din FIA European Rally Trophy, etapa care conteaza si pentru campionatele naționale din Austria și Ungaria.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X
Sebastian Barbu si Sergiu Itu vor lua startul la Waldviertel Rallye în Austria.
Sebastian Barbu ocupă locul 12 în FIA European Rally Trophy cu 124 puncte.
13 probe speciale pe asfalt și macadam cu o lungime de 170,2 km.

Sebastian Barbu si Sergiu Itu vor lua startul în acest weekend la Waldviertel Rallye, ultima etapă din FIA European Rally Trophy, etapa care conteaza si pentru campionatele naționale din Austria și Ungaria. 

După două participări în FIA European Rally Trophy, la Arad și în Bulgaria, Sebastian Barbu se află pe locul 12 în clasamentul general cu un total de 124 puncte. Inclus în programul din acest sezon încă de la începutul anului, Sebastian Barbu și Sergiu Itu vor lua startul la Waldviertel Rallye, ultima etapă din calendarul FIA European Rally Trophy, dar și etapă în campionatele naționale din Austria și Ungaria. “Este un raliu care îmi place foarte mult și tocmai de aceea am vrut să terminăm anul competițional 2014 aici. Va fi un raliul dificil, dar ne-am propus să terminăm în puncte și sperăm să reușim asta”, a spus Sebastian Barbu.

Cu peste 100 de echipaje la start și coeficient 3 în FIA European Rally Trophy, Waldviertel Rally se anunță una dintre cele mai disputate etape din acest sezon. În plus, etapa din Austria este una mixtă, în prima zi fiind programate probele pe asfalt și în cea de-a doua cele pe macadam. “Este un raliu cu o lungime de peste 170 km unde în prima zi vom merge cu set-up de asfalt, iar în cea de-a doua zi cu set-up de macadam, chiar dacă sunt probe mixte în ambele zile. Nu am avut nicio problemă la recunoașteri și sper să terminăm sezonul cu un rezultat bun”, a spus și Sergiu Itu, copilotul echipajului.

Vineri, 6 noiembrie, sunt programate trei probe speciale care vor fi parcurse de două ori - Jaidhof-Leonhard,   Sankt Leonhard – Fuglau și Nordring, cu o lungime de 52,04 km. Cea mai spectaculoasă proba va fi cu siguranță cea de pe traseul de rallycross de la Nordring. 

Sâmbătă, în ziua a doua, sunt programate șapte probe speciale, câte două treceri pe Eggendorf-Burgstall-Schönberg, Kronsegg-Gföhl, Staar-Wolfshoferamt și RK Wolfhartsberg-Manhartsberg, care este considerată Power Stage. Lungimea totală a probelor din ziua a doua este de 118,17 km. Startul se va da din fața Castelului Grafenegg, iar sosirea este programată în premieră în pitorescul oraș Krems.  Sebastian Barbu si Sergiu Itu vor lua startul și aici cu modelul Mitsubishi Lancer EVO X preparat de Colina Motorsport. “Suntem înaintea ultimei etape pentru noi din sezonul 2014. A fost primul nostru sezon cu o mașină cu tracțiune integrală și ne-am atins toate obiectivele propuse. A fost un sezon în care am învățat multe și îmi doresc să terminăm anul cu un rezultat bun. Cu siguranță nu va fi un raliu ușor, ținând cont de numeroasele schimbări de aderență, dar suntem pregătiți pentru ultima provocare din 2014”, a mai spus Sebastian Barbu.

Echipajul Sebastian Barbu / Sergiu Itu este sustinut in sezonul 2014 de partenerii: Colina Motorsport, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Loctite, Schuster & Co Ecologic, Porfessional Broker si Print Sibiu.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii