Simone Tempestini va continua programul din Junior WRC și în 2015. Programul de pregătire pentru campionatul mondial începe cu Rallye du Var, una dintre cele mai spectaculoase etape pe asfalt din Franța.

Simone Tempestini - Citroen DS3 R3
Simone Tempestini va lua startul în Rallye du Var cu Citroen DS3 R3. 
Etapa franceză deschide seria de raliuri test pentru Junior WRC 2015.
Programul Junior WRC confirmat și pentru sezonul viitor.

Simone Tempestini va continua programul din Junior WRC și în 2015. Programul de pregătire pentru campionatul mondial începe cu Rallye du Var, una dintre cele mai spectaculoase etape pe asfalt din Franța.

După ce anul acesta a adunat 28 de puncte în Junior WRC, cea mai bună performanță a unui pilot român, Simone Tempestini va continua în competiția mondială și în 2015 cu un obiectiv și mai ambițios. „Mi-am propus să ne luptăm pentru titlu în 2015. A fost un an în care am învățat multe și acum trebuie să folosim experiența acumulată. Va fi o misiune dificilă cu siguranță, dar tocmai de aceea este o provocare și mai interesantă”, a spus Simone Tempestini.

Pregătirea pentru 2015 începe în acest weekend cu participarea în Rallye du Var, una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Franței, etapă la care va concura inclusiv multiplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi vor lua startul cu modelul Citroen DS3 R3, același cu care se concurează și in Junior WRC. „Va fi un sfârșit de săptămână foarte dificil. A plouat mult și nu cred că se va opri. Probele sunt înguste și vor fi foarte murdare și alunecoase după ce trec piloții din față”, a spus Simone Tempestini.

Ultima etapă din Campionatul Francez de Raliuri se va desfășura de vineri până duminică, în total fiind programate 12 probe speciale cu o lungime de 219,84 km. Vineri, 28 noiembrie, sunt programate 3 probe speciale, sâmbătă este ziua cea mai lungă cu șase probe speciale, iar duminică sunt programate ultimele trei probe. „Pentru noi este o etapă de test. Vrem să găsim un ritm bun, să adunăm informații despre comportamentul mașinii pe asfalt și să fim într-o formă cât mai bună până la prima etapă din Junior WRC”, a adăugat juniorul Napoca Rally Academy.

Prima etapă din Junior WRC este chiar Raliul Monte-Carlo, programat în perioada 22 – 25 ianuarie, iar până atunci Simone Tempestini va mai lua startul și în Jännerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri (4 – 6 ianuarie 2015).

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii