La doar câteva luni de la lansarea pe piaţă, noile BMW M3 şi BMW M4 Coupé au fost distinse cu premiul "Auto Bild Sports Cars of the Year".

BMW M3 si BMW M4 au fost votate Auto Bild Sports Cars of the Year
La doar câteva luni de la lansarea pe piaţă, noile BMW M3 şi BMW M4 Coupé au fost distinse cu premiul "Auto Bild Sports Cars of the Year". Votul citiorilor, organizat de revista "Auto Bild Sportscars", a făcut ca BMW M3 Sedan să câştige la categoria "Modele sedan de serie", cu 30,21% din voturile exprimate. Totodată, BMW M4 Coupé (16,67%) a triumfat în categoria "Modele coupé de serie".

Performanţe, plăcere a condusului şi eficienţă de top
Prin voturile lor, cititorii revistei a subliniat într-o manieră impresionantă poziţia remarcabilă a noilor modele M. BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé stabilesc noi standarde în segmentul automobilelor sport de înaltă performanţă atunci când vine vorba de utilizarea zilnică, precizie şi agilitate. Modelele sunt propulsate de nou dezvoltatul motor cu şase cilindri dispuşi în linie. Echipat cu tehnologia M TwinPower Turbo Technology, oferă o putere maximă de 317 kW/431 CP. Cuplul maxim de 550 Nm este disponibil pe o plajă largă de turaţii, depăşind nivelul maxim al precedentului BMW M3 cu aproape 40%. Masa a fost redusă cu aproape 80 de kilograme prin intermediul unui concept de construcţia ultrauşoară, amplificând atât dinamica şi performanţele dinamice, cât şi eficienţa. Aceasta face ca BMW M4 Coupé să aibă o masă proprie DIN de 1.497 de kilograme. Consumul de combustibil şi emisiile au fost reduse cu 25%. BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, echipate cu transmisia opţională - automată cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte - realizează sprintul de 0 la 100 km/h în 4,1 secunde şi oferă calităţi deosebit de robuste pe circuit.

"Auto Bild Sportscars" aparţine Auto Bild Group, cel mai mare grup editorial din segmentul auto european. Cititorii au putu vota online pe "autobild.de" şi au avut de ales dintr-un total de 143 de automobile, repartizate în 17 categorii. În 2014, titlul "Auto Bild Sports Cars of the Year" a fost decernat pentru a 13-a oară şi este unul dintre cele mai importante premii pentru automobilele sport din Germania.

Ceremonia de premiere a avut loc cu ocazia "Race Night", în cadrul Salonului Auto de la Essen.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii