În cadrul tradiţionalei retrospective a sezonului ce a avut loc la Maisach (Germania), BMW Motorsport a găzduit un program interesant prin care a analizat un sezon de succes în motorsport.

Final impresionant de sezon pentru BMW Motorsport
În cadrul tradiţionalei retrospective a sezonului ce a avut loc la Maisach (Germania), BMW Motorsport a găzduit un program interesant prin care a analizat un sezon de succes în motorsport. Principalii protagonişti ai anului, reuniţi la centrul de antrenament BMW Driving Experience din apropiere de München (Germania), au petrecut o seară atractivă alături de restul familiei BMW Motorsport - şi au onorat piloţii şi echipele care au făcut istorie şi au atras atenţia în 2014.

În premieră, directorul BMW Motorsport Jens Marquardt a înmânat mai mult decât simple trofee celor mai de succes piloţi şi echipe private BMW. Premiile BMW Sports Trophy au fost decernate la mai multe categorii.

"Când am realizat programul pentru retrospectiva anului BMW Motorsport, ne-am inspirat din genul de ceremonii de premiere cu care suntem obişnuiţi din industria entertainmentului", a declarat Marquardt, care a găzduit seara alături de prezentatorul TV Maren Braun (Germania). "La acest eveniment, întotdeauna am pus accentul pe acordarea unei atenţii speciale piloţilor şi echipelor private BMW Sports Trophy şi pe a le mulţumi pentru angajamentul lor. În acelaşi timp, a fost frumos să privim în urmă la succesele pe care le-am înregistrat prin programul nostru oficial."

Trofeele pentru cel mai de succes pilot, respectiv cea mai de succes echipă în BMW Sports Trophy 2014 au fost câştigate de Markus Palttala (Finlanda) şi echipa Adrenalin Motorsport. Directorul acestei echipe, Matthias Unger (DE), a sărbătorit şi un al doilea trofeu, care a fost obţinut pentru câştigarea noii clase BMW M235i Racing Cup. Piloţii Adrenalin - Daniel Zils (Germania), Norbert Fischer (Germania) şi Uwe Ebertz (Germania) - s-au clasat pe primul loc la această categorie.

Campionul DTM - Marco Wittmann (Germania) -, "Debutantul Anului" - Maxime Martin (Belgia) - şi directorul BMW Team RMG, Stefan Reinhold (Germania), au primit şi ei trofee din partea lui Marquardt pentru titlurile câştigate în DTM. "Acesta a fost finalul fantastic al unui sezon de vis", a declarat Wittmann după ceremonia de premiere. "Săptămânile aglomerate au rămas în urmă - dar m-am bucurat la maximum de fiecare zi în calitate de campion DTM. Acum trebuie să ne concentrăm asupra sezonului 2015. Abia aştept să revenim în acţiune."

Alţi doi piloţi ce au concurat alături de Wittmann în DTM, Martin Tomczyk (Germania) şi Timo Glock (Germania), au încheiat seara cu trofee în palmares - pentru spectaculosul drift sincronizat, pe care l-au realizat cu BMW M4 Coupé la Portimão (Portugalia). Jens Klingmann (Germania) a primit trofeu pentru "Gestul Sportiv al Anului": pilotul german a ieşit imediat din maşina sa şi s-a grăbit să-i scoată pe ceilalţi piloţi din cockpituri după o coliziune în masă petrecută în cursa ADAC GT Masters de la Oschersleben (Germania).

Jesse Krohn (Finlanda) a câştigat sezonul inaugural al noului program BMW Motorsport Junior ca cel mai bine clasat pilot. Marquardt a avut onoarea de a prezenta două premii speciale BMW Sports Trophy la încheierea galei retrospective a sezonului BMW Motorsport: Franz Engstler (Germania), care s-a retras din Campionatul Mondial FIA pentru Turisme (WTCC), a primit trofeul omagial BMW Sports Trophy ca recunoaştere a performanţelor sale pentru BMW în acest campionat, dar şi în alte competiţii.

De asemenea, ovaţii la scenă deschisă au fost şi când pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a urcat pe scenă pentru a primit trofeul pentru "Revenirea Anului". Zanardi s-a întors în motorsport cu BMW în ediţia 2014 a Blancpain Sprint Series şi a obţinut performanţe departe de circuit cu numeroase performanţe demne de recorduri, precum participarea la primul său triatlon în Hawaii (SUA). Zanardi a declarat: "Acesta este un premiu special pentru mine. Demonstrează cât de mult au crezul în mine prietenii mei de la BMW Motorsport, cei care m-au susţinut de-a lungul anilor. Pe circuit, sezonul de revenire ar fi putut fi mai bun. Dar acesta este motivul pentru care voi concura din nou în 2015".

Lista completă a câştigătorilor premiilor BMW Sports Trophy 2014.
Pilotul BMW Sports Trophy al Anului:
Markus Palttala (Finlanda)
Echipa BMW Sports Trophy a anului:
Adrenalin Motorsport
Pilotul DTM al Anului:
Marco Wittmann (Germania)
Echipa DTM a Anului:
BMW Team RMG
Debutantul DTM al Anului:
Maxime Martin (Belgia)
Cea mai bună echipă în BMW M235i Racing Cup:
Adrenalin Motorsport
Cel mai bun pilot în BMW M235i Racing Cup:
Daniel Zils (Germania), Norbert Fischer (Germania), Daniel Zils (Germania)
Juniorul BMW Motorsport al Anului:
Jesse Krohn (Finlanda)
Driftul Anului:
Martin Tomczyk (Germania), Timo Glock (Germania)
Gestul Sportiv al Anului:
Jens Klingmann (Germania)
Premiul Omagial BMW Sports Trophy:
Franz Engstler (Germania)
Revenirea Anului:
Alessandro Zanardi (Italia)

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii