Skoda Octavia Scout
Odata cu cresterea foarte mare a parcului auto national din ultimii ani, chiar enorm de mare daca stam mai bine si ne gandim, ce indica la sfarsitul anului 2013 nu mai putin de 5.98 milioane de autovehicule, conform Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), a crescut foarte mult si numarul de servicii oferite in domeniul auto, un domeniu din ce in ce mai exploatat de catre oamenii de afaceri, atat din Romania cat si din strainatate.

Si cum sa nu fie domeniul auto o paine foarte buna de mancat pentru oamenii de afaceri care vor sa se dezvolte  in Romania, atat timp cat la un calcul matematic foarte simplu, avem in medie un autovehicul la trei romani, pentru ca e greu de crezut ca la ora actuala sunt in tara mai mult de 18 milioane de locuitori. Este o medie foarte ridicata, greu de imaginat la sfarsitul anilor ’80, ce permite la momentul de fata o diversitate foarte mare de servicii auto.

Astfel, odata cu cresterea parcului auto national si a producerii schimbarilor politice de dupa decembrie 1989, au aparut pe teritoriul tarii noastre o serie impresionanta de firme, a caror domeniu de activitate principal este oferirea de servicii pentru autovehicule precum: service-uri, vulcanizari si spalatorii auto, statii ITP, statii de alimentare cu combustibil, firme de tractari auto, dar si servicii pentru oameni ce au nevoie de autovehicule precum firmele de taxi, firmele de transport persoane sau transport marfa si mai nou, firmele ce ofera servicii de inchirieri masini.

Spunem mai nou, pentru ca la prima vedere, chiar daca a devenit o practica frecventa in multe tari occidentale si nu numai, in Romania acest serviciu este inca la inceput, mai putin cunoscut de catre romani, dar este de departe o solutie viabila si in tara noastra, ce merita luata in calcul atunci cand avem mare nevoie de mobilitate, mai ales pe termen scurt si nu ne putem folosi de o masina proprie din diverse considerente asupra carora nu o sa intram acum in amanunt.

Si chiar daca la momentul de fata majoritatea clientilor care folosesc serviciile de inchirieri auto sunt fie straini care au afaceri in Romania sau romani ce sunt stabiliti si  lucreaza in strainatate, ce vin sa petreaca concediile in tara lor natala, pe viitorul destul de apropiat se prefigureaza o crestere a numarului de romani care vor utiliza acest tip de serviciu auto, mai ales odata ce se va intelege mai bine cum functioneaza acest sistem si pentru cine este o solutie inchirierea unei masini.

Iar intr-o lume din ce in ce mai agitata, in care toate lucrurile se desfasoara din ce in ce mai rapid, in care nevoile de mobilitate sunt din ce in ce mai multe si mai mari, serviciile de inchiriere auto devin solutii din ce in ce mai viabile. Si acest lucru pentru ca inchirierea unei masini pe o perioada scurta de timp este mult mai rentabila decat deplasarea in mai multe locuri cu un taxi sau cu o firma de transport in comun. In acest fel nu mai depindem de disponibilitatea unui taxi sau a unei firme de transport, nu mai avem grija bagajelor iar siguranta este mult mai mare atat timp cat noi conducem la volan.

Si daca optiunea de mai sus este cea mai buna in primul rand pentru oamenii de afaceri straini, dar si pentru romanii care sunt stabiliti in strainatate si isi petrec concediile in tara de bastina, este bine de stiut ca aceste servicii de inchiriere auto se pliaza ca o manusa si pentru companiile care activeaza in Romania si care au nevoie de o mare mobilitate in diverse proiecte de scurta durata, mai ales atunci cand parcul auto al acestora nu poate face fata unor astfel de activitati precum lansari de produse sau servicii, campanii de marketing, traininguri speciale etc.

Odata cu trecerea timpului, aceste categorii de persoane sau firme nu vor fi singurele care vor avea nevoie subita de serviciile de inchiriere auto. Acestea vor deveni o dependenta si pentru noi, oamenii obisnuiti, mai ales atunci cand puterea de cumparare in Romania va creste!
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii