Noile modele smart fortwo si forfour
Gama completă  de noi modele smart (fortwo şi fourfour) este prezentată  oficial în România în data de 4 decembrie 2014 în şase versiuni (3 versiuni de motorizare pentru fiecare model). Modelele vor fi disponibile la test-drive în showroom-ul din cadrul singurului centru autorizat de vânzări smart - Autoklass Pipera. 

Prin intermediul noilor motorizări de bază de 45 kW pentru fortwo și forfour, dar și cu motorul de top de 66 kW disponibil de acum și pentru forfour, gama de modele disponibile este extinsă la un număr de șase versiuni. Preţurile încep de la 8.700 euro (fără TVA) pentru modelul fortwo şi de la 9.250 euro (fără TVA) pentru modelul forfour. 

Chiar și în cazul celor mai accesibile versiuni disponibile, noile smart fortwo și forfour sunt echipate standard cu dotări importante de siguranță și confort. Echipările standard includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, confirmare vizuală a închiderii mașinii și imobilizator, cruise control cu limitator de viteză (limitare variabilă a vitezei), termometru temperatură exterioară cu indicator de îngheț, instrumentar de bord cu display LCD cu grafică monocromatică și computer de bord, geamuri electrice față. Mai mult, sistemul de direcție asistată electric Direct-Steer este și el oferit standard. Toate versiunile noilor modele smart îndeplinesc deja normele de poluare Euro 6.

Combinații practice de dotări: pachetele de opționale
passion, prime și proxy sunt liniile de echipare care pot echipa noile modele smart fortwo și forfour pentru a oferi personalizare mașinii, mai ales la interior. Printre dotările comune ale celor trei linii de echipare găsim volanul multifuncțional îmbrăcat în piele, un instrumentar de bord echipat cu display central TFT color cu diagonala de 3.5 inch și scaune încălzite.

smart a combinat numeroase dotări de confort și siguranță în cinci pachete practice și convenabile la achiziție:
  • Pachetul Sports (599 euro cu TVA) sporește caracterul dinamic al mașinii atât la nivel vizual, cât și din punct de vedere tehnic. Acesta coboară garda la sol a mașinii cu 10 mm și astfel centrul de greutate coborât oferă o ținută de drum mai sportivă. Pachetul Sports reprezintă  o dotare standard pentru linia de  echipare proxy și este opțional pentru passion și prime.
  • Pachetul LED & Sensor (532 euro cu TVA) include faruri cu funcție „welcome home” și lumini de rulare pe timp de zi cu LED ce folosesc tehnologia fibrei optice, stopuri full-LED și faruri de ceață față. În acest pachet mai primiți și senzorul de lumină și ploaie care combină în mod ideal confortul și siguranța activând automat ștergătoarele și farurile atunci când acestea sunt necesare. Este standard dacă se aleg liniile de echipare passion, prime sau proxy.
  • Cu ajutorul Pachetului Comfort (282 euro cu TVA) fiecare șofer își poate găsi poziția ideală de condus. Scaunul șoferului și coloana de direcție sunt reglabile pe înălțime, iar oglinzile sunt reglabile electric.
  • Pachetul Cool & Audio (1.146 euro cu TVA pentru 52kW/66kW, respectiv 990 euro cu TVA pentru 45kW) îți oferă posibilitatea de a te bucura tot timpul de o temperatură perfectă în habitaclu, de a asculta muzică la o calitate foarte bună şi de a beneficia de telefonie hands-free prin Bluetooth. Sistemul de climatizare automată este dotat cu un filtru special care elimină aproape complet praful fin și polenul. Sistemul Audio oferă conectivitate Bluetooth® și în combinație cu un smartphone echipat cu aplicația gratuită smart cross connect oferă și navigație. Pachetul Cool & Audio este oferit standard cu echiparea proxy.
  • Pachetul Cool & Media oferă un sistem de climatizare automată al cărei filtru special oferă aer rece și proaspăt lipsit de polen. Sistemul de entertainment oferit în acest pachet se numește smart Media-System și beneficiază de un touchscreen cu diagonala de 17.8 cm (7 inch) care suportă comenzi sub formă de gesturi. Mai mult, el oferă un sistem de navigație cu informare asupra traficului. Acest pachet este disponibil pentru passion și prime la 1.772 euro cu TVA sau la 698 euro pentru proxy.
Și mai multe posibilități de echipare: dotări opționale
În plus față de liniile de echipare și de pachetele de opționale este disponibilă o listă de opționale individuale pentru noile generații ale modelelor smart. O noutate absolută este sistemul audio JBL Soundsystem (568 euro cu TVA pentru fortwo și 620 euro cu TVA pentru forfour), ce produce un sunet impresionant de puternic. Sistemul audio JBL include un amplificator de sunet digital - DSP, pe șase canale cu o putere maximă de 240 de watt în fortwo și unul similar dar cu opt canale și o putere maximă de 320 de watt pentru forfour. Un total de 8 (fortwo) respectiv 12 (forfour) difuzoare hi-fi oferă un sunet de o calitate excepțională. Un difuzor este amplasat central pentru gama largă de sunet, două tweetere sunt amplasate în dreptul oglinzilor retrovizoare laterale, două difuzoare pentru sunetele medii sunt amplasate în uși (la forfour există două și în portierele spate), două alte difuzoare pentru gama largă sunt amplasate în partea din spate și un subwoofer amovibil este montat în partea stângă a portbagajului.

Alte dotări care pot personaliza noile smart fortwo și forfour și mai mult sunt scaunele față încălzite (272 euro cu TVA), sistemul de climatizare automată (964 euro cu TVA), instrumentar amplasat pe bord cu ceas analogic și turometru (156 euro cu TVA), sistem de asistență la parcarea cu spatele  (313 euro cu TVA) și cameră video pentru mersulînapoi (360 euro cu TVA).

O opțională specială este disponibilă pentru forfour - scaunele spate „readyspace” (260 euro cu TVA). Acest sistem de rabatare al scaunelor poate fi acționat foarte rapid pentru a se crește spațiul de încărcare interior pe înălțime cu 12 cm, operațiune foarte simplă deoarece ușile spate se deschid foarte amplu la aproape 90 de grade. Un plafon din material textil rabatabil electric (1.032 euro cu TVA) este o altă opțională specială pentru smart forfour.

O poveste de succes – ideea care s-a impus global
smart este acum disponibil pe 46 de piețe în toată lumea, marca fiind lansată de curând și în Rusia. La începutul lui 2014, smart fortwo a câștigat titlul „Microcar of the Year” pentru al cincilea an consecutiv. De la lansarea primului model pe piață în 1998, peste 1.6 milioane de smart fortwo au fost produse și livrate clienților.

În România,  livrarea noilor modele către primii clienţi urmează să se facă începând din 8 decembrie. Modelele smart sunt comercializate exclusiv de către centrul Autoklass Pipera – Şos. Bucureşti Nord, nr. 18, Voluntari, Ilfov.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii