Tehnologia IntelliMax Groove de la Goodyear aduce deja cel de-al treilea premiu FEDIL companiei.

Goodyear Wins Luxemburg Innovation Award 2014
Tehnologia IntelliMax Groove de la Goodyear aduce deja cel de-al treilea premiu FEDIL companiei.

Tehnologia IntelliMax Groove de la Goodyear, destinată dezvoltării anvelopelor de camion și introdusă pe piață odată cu anvelopa FUELMAX S, ce are un nivel scăzut al rezistenței la rulare, a fost distinsă cu premiul pentru inovație de către Federația de Afaceri a statului Luxemburg (FEDIL). Acesta este cel de-al treilea premiu pe care Goodyear EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) îl primește de la FEDIL în ultimii 5 ani de zile.

Juriul a fost impresionat de această tehnologie care se asigură că performanța anvelopei continuă să se mențină la un nivel înalt pe toată durata de viață a anvelopei. Ca o caracteristică a recent lansatei anvelope pentru economie de carburant, Goodyear FUELMAX S,proiectată pentru puntea de direcție, tehnologia IntelliMax Groove constă în încorporarea în anvelopă a unui profil ‘ascuns’ al benzii de rulare. Pe măsură ce profilul inițial al benzii de rulare se tocește, un nou profil apare. Aceasta asigură un nivel ridicat al aderenței și un nivel scăzut al rezistenței la rulare, în condițiile în care anvelopa totuși se uzează. Distincția recunoaște din nou nivelul ridicat al inovației, precum și capacitatea de rang înalt de cercetare și dezvoltare a Centrului pentru Inovare al Goodyear din Colmar-Berg, Luxembrug (GIC*L).

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc înLuxemburg,la jumătatea lunii decembrie, în prezența Secretarului de Stat pentru Economie al statului Luxemburg,Francine Closener. Premiul a fost înmânat Project Managerului pentru Tehnologia Anvelopelor pe segmentul comercial al Goodyear EMEA, Jean-Marie Feller, care a acceptat premiul în numele GIC*L. 

Suntem din nou onorați să primim acest premiu din partea guvernului statului Luxemburg. știgând acest premiu pentru cea de-a treia oară consecutiv este o dovadă clară a înaltului nivel de inovare al Goodyear. Tehnologia noastră numită IntelliMax Groove nu este numai inovativă, ci ea satisface totodată nevoile clienților noștri din industria trasportului rutier și îi ajută să reducă costurile operaționale pe care le au printr-un consum de carburant mai scăzut," a spus Henk van Tuyl. Director al departementului pentru Tehnologia Anvelopei în cadrul departamentului Anvelope Comerciale alGoodyear EMEA.

Tehnologia IntelliMax Groove
Noua familie Goodyear FUELMAX este gama cu cel mai ridicat nivel al eficienței consumului de carburant de la Goodyear. Anvelopa pentru puntea de direcție FUELMAX S prezintă drept caracteristică principală tehnologia IntelliMax Groove pentru a optimiza rezistența la rulare. Aceasta înseamnă că, în prima parte a vieții anvelopei, profilul inițial al benzii de rulare care are două caneluri circumferențiale cu trei nervuri de contact, asigură un înalt nivel de performanță și un nivel scăzut al rezistenței la rulare. Pe măsură ce uzura avansează până la 50%, alte cinci noi caneluri cu șase nervuri ies la iveală la jumătatea duratei de viață a anvelopei. La un nivel de uzură de 75%, patru coaste de contact rămân să asigure un nivel bun al aderenței pe carosabil umed până la sfârșitul duratei de viață a anvelopei. Optimizarea geometriei anvelopei asigură, de asemenea, un echilibru excelent între rezistența la rulare, kilometrajul și manevrabilitatea la drum întins.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii