Dunlop, cel mai de succes producător de anvelope din istoria de 92 de ani a competiției de 24 de ore de la Le Mans, cu 34 de victorii la general în această competiție, a semnat un parteneriat pe 3 ani pentru poziția de furnizor exclusiv de anvelope pentru categoriile LMGTE și GTC din Campionatul European Le Mans Series.

Dunlop were the choice of the 2012 ELMS champions
Dunlop, cel mai de succes producător de anvelope din istoria de 92 de ani a competiției de 24 de ore de la Le Mans, cu 34 de victorii la general în această competiție, a semnat un parteneriat pe 3 ani pentru poziția de furnizor exclusiv de anvelope pentru categoriile LMGTE și GTC din Campionatul European Le Mans Series. Compania va continua de asemenea să furnizeze anvelope pentru categoria LMP2 către acele echipe care au ales DUNLOP.

În ultimii ani, Dunlop a înregistrat succese notabile în ‘competiția deschisă’ de la clasa GT, fiind partener al câștigătorilor cursei de 24 de ore de la Nurburgring din 2010 și 2013, ai clasei GT2 din Campionatul American Le Mans Series din 2010 și 2011 și ai campionilor din 2012 ai Campionatului European Le Mans Series. În 2014, Dunlop a continuat să se bucure de succes prin parteneriatul cu Signatech-Alpine din Campionatul European Le Mans Series.

Această experiență bogată acumulată prin câștigarea celor mai înalte trepte ale podiumului în cursele de anduranță va fi pe deplin folosită la dezvoltarea noii game de anvelope de curse Dunlop Sport Maxx GT destinată competiției europene Le Mans Series din 2015. Obiectivul este de a dezvolta o gamă de anvelope care să ofere paritatea, consistența și durabilitatea necesare unei game variate de mașini ce participă la clasele LMGTE și GTC.

Pierre Fillon, Președinte al ACO, a spus: “Dunlop și Le Mans sunt două mărci de top care sunt legate prin realizările lor din lumea sportului de anduranță. Dunlop a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans de 34 de ori până acum în istoria celei mai mari curse din lume, iar experiența Dunlop în materie de construcție de anvelope de curse va fi un imens beneficiu pentru echipele ce vor lua startul în ELMS. Suntem nerăbdători să luăm startul în sezonul 2015, care va începe în aprilie la Silverstone.” 

Jean-Felix Bazelin, Director, Dunlop Motorsport Operations, a spus: “Din moment ce Dunlop este cel mai de succes producător de anvelope în termeni de număr de victorii obținute la general în cursa de 24 de ore de la Le Mans, este o onoare pentru noi să extindem parteneriatul cu ACO pentru campionatul european Le Mans Series. Avem mulți clienți fideli în acest campionat și a fost o plăcere pentru noi să vedem cum reîntinerește această competiție și cum crește în ultimele câteva sezoane. Suntem nerăbdători să începem munca alături de ACO și să avem o atitudine proactivă pentru a dezvolta pe mai departe profilul acestui important și prestigios campionat.”

Gérard Neveu, CEO al Campionatului European Le Mans Series, a spus: “Salutăm Dunlop în calitatea sa de partener deplin al Campionatului European Le Mans Series pentru sezoanele 2015, 2016 și 2017, și suntem nerăbdători să dezvoltăm această relație puternică pe care am stabilit-o deja cu această marcă. Toți concurenții de la clasele LMGTE și GTC vor folosi anvelope Dunlop, ceea ce le va da încrederea și consistența ce rezultă din utilizarea unei noi game de anvelope special dezvoltate pentru cursele de anduranță, livrate de un producător de anvelope de top la nivel mondial.”

Campionatul European Le Mans Series 2015 va începe în Marea Britanie, în perioada 10-11 aprilie a.c., cu cursa de 4 ore de la Silverstone, următoarele etape fiind programate după cum urmează: cursa de 4 ore de la Imola (16/17 mai), cursa de 4 ore de la Red Bull Ring (11-12 iulie), cursa de 4 ore de la Paul Ricard (5-6 septemebrie) și etapa de final de sezon, cursa de 4 ore de la Estoril (17-18 octombrie).  Sezonul va fi precedat de o sesiune oficială de teste ce se va desfășura pe pista de la Paul Ricard în perioada 23-24 martie a.c.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii