Odată cu Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri, începe și lupta în cadrul Cupei Suzuki. Primul raliu din calendarul pe 2015 are un coeficient de 1,2 și un total de 130,64 km împărțiți în nouă probe speciale.

Alex Ardelean - Horatiu Baltador
Odată cu Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri, începe și lupta în cadrul Cupei Suzuki. Primul raliu din calendarul pe 2015 are un coeficient de 1,2 și un total de 130,64 km împărțiți în nouă probe speciale.

Alex Ardelean, câștigătorul Cupei Suzuki în 2014, va avea o concurență serioasă în lupta pentru un nou titlu încă de la Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri și prima etapă din Cupa Suzuki 2015, Vlad Cosma, Horia Chiriguț și M. Ardelean fiind pregătiți să se lupte pentru supremație la volanul modelului Swift Sport. Piloții din Cupa Suzuki vor aduna puncte atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9 unde se încadrează modelul Suzuki Swift Sport, conform regulamentelor FRAS.

2014 a fost pentru echipajul Alex Ardelean/Horațiu Baltador primul sezon complet în Campionatul Național de Raliuri. Cei doi au început cu o clasare pe locul secund în Cupa Suzuki și în clasamentul debutanților în etapa de la Brașov, iar pentru 2015 obiectivele sunt și mai ambițioase. “Așteptăm cu nerăbdare startul la Brașov unde vom putea testa noua cutie de viteze disponibilă pe modelul Swift Sport. Proba de noapte de aici este una dintre cele mai spectaculoase din tot campionatul și vom merge la limită pentru a ne putea atinge obiectivul, acela de a câștiga în Cupa Suzuki”, a spus Alex Ardelean, campion la debutanți și în Cupa Suzuki anul trecut.

După un an de pauză din activitatea competițională, Vlad Cosma revine în Campionatul Național de Raliuri cu un Suzuki Swift Sport. Pilotul clujean a obținut cele mai mari succese din carieră atunci când concura în cadrul unor cupe monomarcă și este pregătit să se lupte pentru titlul Cupei încă de la Brașov.

“Mă bucur că voi fi din nou la start în etapa de la Brașov, după o pauză de doi ani. Îmi plac probele, dar și “misterul” legat de condițiile meteo. Vin cu plăcere aici, mai ales că Diana, copilotul meu, este chiar din Brașov, așa că este ca o cursă de casă pentru noi. Cu cei doi ani de pauză sunt deja patru ani de când nu am mai terminat acest raliu așa că vom face tot posibilul să schimbăm acest lucru. Cu siguranță nu va fi ușor, dar vom avea o abordare inteligentă și vom găsi cel mai bun ritm în funcție de ceea ce se întâmplă pe probe. Este prima etapă pentru mine cu Suzuki Swift Sport, dar mi-a plăcut mașina la teste, este ușor de pilotat și aici voi putea să-i descopăr adevăratul potențial”, a spus Vlad Cosma, care va concura alături de Diana Hațegan.

Pentru Horia Chiriguț, 2015 reprezintă o schimbare în carieră, după ce până acum a concurat în competițiile de rally raid. Primul test cu modelul Suzuki Swift Sport, preparat de Wise Motorsport, a fost la Cupa Mărțișorului împreună cu Andrei Hicea, copilot cu care va continua în acest sezon din Campionatul Național de Raliuri. “Sunt o fire foarte competitivă așa că nu am venit aici doar pentru distracție. De fiecare dată când mă înscriu într-o competiție îmi doresc să termin pe podium. Sunt multe diferențe între raliuri și rally raid, dar sunt pregătit pentru această nouă provocare și sunt sigur că ne vom acomoda repede pe probele speciale de la Brașov”, a spus și Horia Chiriguț.

“O mașină competitivă, Suzuki Swift Sport, un partener tehnic de excepție, Wise Motorsport, premii la fiecare etapă și patru echipaje de top. Începe un nou sezon în Cupa Suzuki și sunt sigur că piloții noștri vor face spectacol pe fiecare probă specială. La Brașov, vremea va fi un factor decisiv și strategiile trebuie adaptate la ceea ce se întâmplă pe probe. Se anunță un raliu extrem de disputat și abia aștept să văd evoluția echipajelor și a modelului Swift Sport echipat cu noua cutie de viteze”, a spus Alin Radu, directorul Suzuki România.

Tess Rally, raliu cu un coeficient de 1,2, se va desfășura în perioada 27 – 28 martie pe probele speciale de asfalt din jurul orașului Brașov. În total sunt programate 9 probe speciale cu o lungime de 130,64 km.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii