FMX4EVER
Debut oficial al unui parteneriat strategic între Dunlop și FMX4Ever.

Dunlop, unul din cei mai mari producători de anvelope de motociclete lideri la nivel mondial, anunță astăzi că va spijini echipa de freestyle motocross, sponsorizată de Red Bull, FMX4Ever. Ca parte a acestui nou parteneriat, Dunlop va furniza către această echipă anvelope de motociclete off-road cu un nivel tehnologic avansat. Ambele părți văd în această asociere un prim pas într-un parteneriat strategic pe care intenționează să îl construiească în viitor.

Dunlop este extrem de încântat să sprijine eforturile temerare ale celor din echipa FMX4EVER, care este în acest moment una din promotoarele internaționalizării motocross-ului de tip freestyle (FMX). FMX, original din dealurile din sudul Californiei, a început să fie practicat ca sport la jumătatea anilor 90, când piloți legendari precum Mike Metzger și Jeremy McGrath s-au făcut remarcați, și și-a făcut loc pe scena internațională a motorsportului în ultimii câțiva ani. Astăzi, echipaFMX4EVER este una din cele mai mari echipe de freestyle motocross din lume și ia parte la peste 60 de evenimente anual. Cu cel mai mare sistem de logistică de FMX din lume, echipa a reușit nu numai să fie una dintre cele mai competitive, ci și să cucerească 4 titluri în Campionatul Mondial FIM IFMXF, să dețină 3 recorduri mondiale, să obțină 11 medalii în competițiile de  X-Games și să își treacă în palmares un titlu în Campionatul Red Bull X-Fighters.

"Cu membrii săi talentați ce vin din Noua Zeelandă, Africa de Sud, Statele Unite și Europa, echipa FMX4Ever, care are sediul central în Belgia, demonstrează constant că cuvântul 'imposibil' nu este parte a vocabularului lor”, a spus Andy Marfleet, Marketing Manager Dunlop Motorcycle EMEA. “Sunt convins că anvelopele Geomax MX52 și MX71 de la Dunlop se vor potrivi perfect nevoilor acestor piloți pentru a-i ajuta să facă următorul salt spectaculos, atât la propriu cât și la figurat. Mulți piloți de talie mondială din competițiile de FMX aleg anvelopele noastre MX52 și MX71 pentru că acestea se potrivesc nevoilor lor specifice de freestyle motocross și le asigură performanța de care au nevoie.”

Anvelopa pentru suprafețe dure Geomax MX71 și anvelopa intermediară MX52 aduc tehnologia muchiilor tăioase și în această zonă de teren nisipos, și în spectacolele sportive ale echipei FMX4Ever. Atât profilul pentru anvelopa față cât și profilul pentru anvelopa spatesunt direcționale și performează excelent atât la frânare cât și la accelerare, ceea ce este exact necesarul la saltul de pe rampe și la aterizarea din sărituri. Combinația celor două anvelope MX52 și MX71 permite echipei FMX4EVER să performeze pe o gamă de suprafețe ce se întinde de la nisip dur la asfalt acoperit cu un strat de nisip și respectiv la rampe de oțel. Echipa FMX4Ever va folosi anvelopele Geomax MX52 și MX71 80/100-21 pentru roata fațăși anvelopele MX52 și MX71 110/90-19 pentru roata spate.

“Anvelopele Dunlop Geomax MX52 și MX71 sunt o parte esențială a modului în care ne asigurăm că vom putea performa eficient. Aceste anvelope, cu tracțiunea lor uluitoare, ne ajută să realizăm cele mai solicitante sărituri cu viteză și grație. Vedem aceste anvelope ca pe un pas mare în parteneriatul nostru și pentru a face posibile viitoarele doborâri de recorduri,” a spus Jimmy Verburgh, Project Management & Marketing la FMX4Ever.

Ca parte a acestei colaborări, Dunlop va furniza experiența sa de 125 de ani de inginerie, acumulată în anii de expertiză în cursele de motorsport, cum sunt cele din campionatele mondiale de GP 500cc, 250cc și 125cc sau de Superbike.

 “Dunlop are o moștenire în folosirea tehnologiei muchiilor tăioase pentru a veni în sprijinul piloților, ca aceștia să treacă dincolo de limite. Aștept cu nerăbdare să atingem noi niveluri de performanță grație acestei colaborări,” a spus Jimmy Verburgh.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii