Honda Civic Type R
O versiune pre-serie Civic Type R a obținut un timp de 7 minute și 50,63 secunde pe legendarul circuit Nurburgring, setând astfel noul record pentru un automobil cu tracțiune. Modelul care a reușit această performanță beneficia de un pachet tehnic similar cu cel al versiunii de serie.

Timpul de 7 minute și 50,63 de secunde a fost atins cu ocazia ultimei faze de testări din luna mai 2014. Versiunea pre-producție folosea același motor, transmisie, suspensie, pachet aerodinamic, sistem de frânare și de evacuare ca un model de serie.

Față de versiunea finală, lansată azi în cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul pre-serie nu a fost echipat cu sistem de climatizare, sistem audio și scaun pentru pasagerul din dreapta. Scăderea greutății totale, generate de renunțarea la elementele precizate anterior, a fost însă compensată de instalarea unui roll-cage, necesar din considerente de siguranță.

În timpul testelor, mașina a fost echipată cu un set de jante din aliaj de rigiditate înaltă cu anvelope speciale dezvoltate împreună cu un producător european reputat special pentru noul Type R. Timpul record a fost realizat ca o parte a programului de dezvoltare și testare a noilor anvelope.

Spre finalul anului, Honda va trimite o versiune de serie a noului Civic pe circuitul Nurburgring pentru a seta un nou record în clasa automobilelor de serie cu tracțiune.

Sursa: Bogdan Stan, Area Sales&PR Coordinator HONDA TRADING ROMANIA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii