Google Street View
V-ați întrebat vreodată în trafic “Cum și-o fi luat omul ăsta carnet?” ACR și-a pus această întrebare, dându-și seama că, probabil, unul dintre motive ar fi că metodele de testare a  cunoștințelor de legislație auto sunt aproape neschimbate de un secol. Și, pentru un începător, nu oferă întotdeauna o perspectivă completă asupra traficului.

Automobil Clubul Român a înființat prima școală de șoferi din România, în primăvara anului 1910, la vremea respectivă purtând numele de “Şcoala Oficială de Conducători de Automobile”.

105 ani mai târziu, ACR aduce o inovație în pregătirea celor care vor să obțină permisul de conducere, dar și în aprofundarea cunoștințelor de legislație rutieră: “Street View Test”. Primele teste auto din lume formulate pe Google Street View.

Noua platform www.streetviewtest.ro păstrează atât formatul și numărul de întrebări dintr-un test auto tradițional, cât și timpul disponibil pentru rezolvare.

Chestionarele auto formulate pe Google Street View de către instructorii ACR schimbă, pe de o parte, paradigm testelor clasice auto, nepropunându-și să le înlocuiască, ci să le completeze. Scopul noului tip de teste este de a prezenta întrebări formulate pe situații reale, din viața de zi cu zi, cu care viitorii șoferi se pot identifica mai bine, pentru că au loc pe străzile pe care chiar vor conduce.

În acest sens ACR a pregătit și o petiție pentru a include acest tip de teste în modalitatea oficială de pregătire pentru examenul auto. O puteți semna aici:
www.petitieonline.com/vremtesteautosipestreetview

Totuși, de ce Google Street View?
Simplu. Ideea a pornit de la faptul că imaginile din testele clasice nu surprind realitatea cotidiană. În schimb, camerele Google Street View captează mereu situații relevante, care devin adevărate lecții pentru cei care se pregătesc să-și obțină permisul de conducere.

Google Street View
Platforma nu se oprește aici. “Oricine descoperă o neregulă în trafic surprinsă pe Google Street View, o poate raporta direct pe site, iar instructorii ACR o vor transforma în întrebare și o vor include în teste”, a declarat Alin Drosu, Director Adjunct la ACR.

Astfel, în mod ideal, toată harta Google poate deveni un instrument de educație rutieră relevant și extrem de simplu de folosit. Nu doar în România, ci în orice țară pe străzile căreia au trecut mașinile Street View.

Vă invităm să vă testați aptitudinile de legislație rutieră într-un mod complet nou, pe www.streetviewtest.ro. De pe desktop, laptop, smartphone sau tabletă.

ACR vă dorește 26 din 26!
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii