BMW i8
Automobilul sport cu un concept general revoluţionar repetă succesul reuşit de BMW i3 la ediţia anterioară.

Pentru al doilea an consecutiv, BMW i a obţinut victoria la categoria World Green Car în cadrul World Car Awards. După ce automobilul cu propulsie integral electrică BMW i3 a fost câştigătorul de anul trecut, BMW i8 a fost distins cu prestigiosul premiu în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York. Combinaţia pe care o oferă automobilul sport - tehnologie hybrid plug-in revoluţionară şi construcţie ultrauşoară inovatoare -, precum şi designul de avangardă au fost apreciat de juriul internaţional al World Car Awards. BMW i8 a fost şi una dintre finalistele categoriei World Luxury Car din cadrul World Car Awards 2015, ceea ce i-a subliniat poziţia sa specială.

"Sunt încântat să primesc acest premiu în numele echipei de la München", a declarat Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru vânzări şi marketing BMW, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor ce a avut loc la New York. "BMW i8 reprezintă viitorul prin construcţia sa ultrauşoară unică şi conectivitatea fără egal. Câştigarea acestui premiu pentru al doilea an consecutiv demonstrează că produsele noastre BMW i sunt adevăraţi lideri mondiali."

BMW i8 este primul automobil hybrid plug-in construit de BMW Group. Modelul combină performanţele unui automobil sport cu datele de consum şi emisii ale unui automobil de clasă compactă. În regim exclusiv electric, BMW i8 poate fi condus pe o distanţă de până la 37 de kilometri, accelerează în stilul unui automobil sport veritabil, dar are consumul mediu al unei maşini de clasă compactă. Motorul pe benzină - cu trei cilindri, o capacitate de 1,5 litri şi echipat cu tehnologie BMW TwinPower Turbo - este combinat cu un motor electric. Acumulatorul poate fi încărcat la o sursă casnică de energie electrică, la o staţie de încărcare sau pur şi simplu în timpul condusului. Performanţele sistemului disponibil la BMW i8 sunt: putere maximă de 266 kW/362 CP, acceleraţie de 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde (consum mediu mixt: 2,1 l/100 km; emisii CO2: 49 g/km)*. Utilizarea vastă a materialelor inovatoare, precum şi procesele de producţie eficiente din punct de vedere energetic subliniază conceptul global al modelului i8, unul orientat spre viitor. Farurile opţionale cu laser şi serviciile dezvoltate special pentru electromobilitate de către echipa BMW ConnectedDrive sunt dovezi suplimentare ale abordării progresiste pe care a adoptat-o BMW i8.

Din 2005, World Car Awards sunt decernate anual la începutul Salonului Internaţional Auto de la New York şi sunt printre cele mai importante premii internaţionale ce pot fi câştigate în domeniul auto. Juriul este compus din 75 de jurnalişti din peste 20 de ţări. În fiecare vară, înaintea ceremoniei de decernare, sunt anunţate modelele nominalizate la fiecare categorie, din care Comitetul de Specialişti sau juraţii nominalizează cinci automobile la fiecare categorie (World Car Design of the Year şi World Green Car) sau zece automobile (World Car of the Year, World Luxury Car, World Performance Car). Dintre acestea, juriul selectează trei finaliste înaintea Salonului Auto de la Geneva, înainte ca laureatele să fie anunţate la New York.

BMW i8 este cel de-al treilea model al BMW Group care este distins cu World Green Car Award în cadrul World Car Awards, după BMW 118d în 2008, care a reprezentat strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics, şi BMW i3 la ediţia de anul trecut.

* Valorile de consum se bazează pe ciclul de testare ECE şi depinde dimensiunea anvelopelor alese.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii