Goodyear intră în cel de-al 11-lea an de parteneriat pentru susținerea Campionatului European de Curse de Camion FIA.

Goodyear Truck Race Tire Supplier 2015
Goodyear intră în cel de-al 11-lea an de parteneriat pentru susținerea Campionatului European de Curse de Camion FIA.

Goodyear continuă să sprijine Campionatul European de Curse de Camion FIA: compania va fi singurul furnizor de anvelope la toate cele 10 etape din sezonul 2015. Când steagul caroiat a căzut pe 24 aprilie pe cirucuitul de la Valencia din Spania, acesta a marcat și cel de-al 11-lea an în care Goodyear este furnizor de anvelope de curse pentru această incitantă competiție.

Anvelopele de curse de camion de la Goodyear în dimensiunea 315/70R22.5 sunt din nou singurele anvelope aprobate de corpul de conducere al Campionatului European de Curse de Camion, Federația Internațională de Automobilism (FIA). Anvelopele pentru cursele de camion de la Goodyear ce vor fi furnizate pentru această competiție au fost special proiectate, dezvoltate și construite pentru a oferi cea mai bună performanță posibilă unui camion de curse de 5,4 tone, care concurează cu o viteză de până la 160 km/h. Furnizarea și suportul tehnic pentru aceste anvelope va fi asigurat de Truck Race Organisation (TRO), la fiecare etapă a Campionatului European de Curse de Camion FIA.

“Suntem încântați să fim furnizorii Campionatului European de Curse de Camion pentru al 11-lea an consecutiv. Angajarea noastră în această cursă excepțională ne dă posibilitatea de a demonstra calitatea anvelopelor noastre de camion în general, mai ales că anvelopele noastre de camion destinate curselor sunt construite folosind o bază a carcasei similară cu cea a anvelopelor noastre obișnuite”, a spus Benjamin Willot, Director Marketing Anvelope Comercialela Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa.  “Este o platformă extraodinară pentru noi să arătăm puterea inovativă pe care o avem prin dezvoltarea unor anvelope de camion ce pot opera în condiții de cursă extrem de provocatoare.”

Anvelopele de camion de curse și etichetarea
Omologarea ECE este o cerință obligatorie pentru orice anvelopă de camion de curse, dar anvelopele de curse sunt una din excepțiile de la regula schemei de etichetare europene. Totuși, dar anvelopele de camion de curse de la Goodyear în dimensiunea 315/70R22.5 au orezistență la rulare egală cu o eficiență a consumului de carburant cu rating ‘B’ conform etichetei europene și o aderență pe carosabil umed echivalent cu ratingul ‘A’, o aderență pe care puține anvelope de camion obișnuite o pot atinge[1].

Calendarul competițional 2015al Campionatului European de Curse de Camion FIA:
  • 24-26 aprilie – Valencia -Spania
  • 16-17 mai -Red Bull Ring - Austria
  • 23-24 mai – Misano, Italia
  • 20-21 iunie – Nogaro - Franța
  • 26-28 iunie – Nürburgring -Germania
  • 28-30 august – Most – Republica Cehă
  • 5-6 septembrie –Hungaroring - Ungaria
  • 19-20 septembrie – Zolder - Belgia
  • 2-4 octombrie – Jarama- Spania
  • 9-11octombrie - Le Mans- Franța
Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR


[1] Anvelopele de camion pentru curse de la Goodyear fac excepție de la eticheta UE pentru anvelope. Teoretic, ratingurile de la eticheta UE pentru anvelope au la bază măsurători pentru aderența pe carosabil umed și rezitența la rulare efectuate la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg pe anvelope de curse în dimensiunea 315/70R22.5.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii