Eric Enache la clasa Promo BB, Vlad Ceanga la clasa Pufo, David Șerban la clasa Mini, Nicholas Pascu la clasa KFJ și Viktor Ștefan la clasa KZ2 au fost câștigorii Cupei FRK, prima competiție organizată de Federația Română de Karting în 2015.

Podium clasa Promo BB - CUPA FRK 2015
Eric Enache la clasa Promo BB, Vlad Ceanga la clasa Pufo, David Șerban la clasa Mini, Nicholas Pascu la clasa KFJ și Viktor Ștefan la clasa KZ2 au fost câștigorii Cupei FRK, prima competiție organizată de Federația Română de Karting în 2015. 

Sezonul 2015 la karting a început, în acest weekend pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc, cu o nouă ediție a Cupei FRK. Organizată de Federația Română de Karting, Cupa FRK a fost un test util pentru principalii protagoniști din Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit care va debuta în weekendul 16 – 17 mai pe circuitul AMCKart din București.

Vremea schimbătoare a influențat desfășurarea curselor de la toate cele cinci clase, ploaia fiind o provocare suplimentară pentru piloții înscriși la clasele Promo BB (5 – 7 ani), Pufo (6 – 8 ani), Mini (9 – 12 ani), KFJuniori (12 – 14 ani) și KZ2 seniori (peste 15 ani). Sâmbătă, în prima zi pe circuitul Skat Kart, s-au desfășurat antrenamentele libere, antrenamentele calificative și manșele de calificare.

David Drăgan (JMS Performance) la clasa Promo BB, Mihai Șuteanu (Tomis Kart) la clasa Pufo, David Șerban (Real Racing) la clasa Mini, Nicholas Pascu (CSSK) la clasa KFJ și Aldrin Opran (JMS Performance) au fost cei mai rapizi după manșele de calificare.

Duminică, 3 mai, prefinalele de la toate cele cinci clase s-au desfășurat pe ploaie Eric Enache (Tomis Kart), Vlad Ceanga (Real Racing), Rareș Cărbunaru (JMS Performance), Alexander Prelea (JMS Performance) și Ștefan Viktor (CSSK) reușind să se impună la clasele Promo BB, Pufo, Mini, KFJ, respectiv KZ2.

În finală, cursa decisivă la fiecare clasă, lupta a fost extrem de echilibrată ceea ce confirmă că și acest sezonul va fi unul foarte disputat în Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit.

La clasa Promo BB, lupta piloților cu vârste între 5 și 7 ani a fost extrem de disputată până în ultimul tur, ceea ce confirmă că politica dusă de Federația Română de Karting încă din 2014 a început să dea rezultate. “Pentru cei mai mici piloți din karting punem la dispoziție motoarele și anvelopele gratuit și în acest sezon. Mă bucur că am reușit să descoperim copii foarte competitivi, printre care se numără și două fete”, a spus Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.  Denisa-Andreea Mureșan (Real Racing) a avut o evoluție excelentă și la finalul cursei a reușit să termine pe poziția a treia, iar Sara But (Transkart Racing), aflată la prima cursă, s-a clasat pe poziția a șaptea. Lupta pentru victorie s-a dat între Eric Enache și David Drăgan, pilotul Tomis Kart reușind să obțină victoria.

La clasa Pufo, Vlad Ceanga a continuat în același ritm ca în prefinală și și-a trecut în cont victoria în Cupa FRK, fiind urmat de Mihai Șuteanu și Robert Țimonea (Transkart Racing). La clasa Mini, David Șerban a trecut de Rareș Cărbunaru în lupta pentru victorie, iar Claudiu Pakucs (Real Racing) a completat podiumul clasei dedicată juniorilor cu vârste între 12 și 14 ani. La clasa KZ2, Viktor Ștefan, vicecampion anul trecut, a câștigat cirsa de casă fiind urmat de George Șerban Pintea (Transkart Racing) și Aldrin Opran (JMS Performance).

“Cupa FRK, organizată de Federația Română de Karting cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, a deschis sezonul 2015 și sunt sigur că a fost un test util pentru prima etapă a sezonului din Campionatul Național. Sunt sigur că și anul acesta vom vedea lupte interesante la toate clasele pe parcursul celor șase etape din campionat”, a mai adăugat Lucian Ștefan, președintele Federației Române de Karting.

Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit va debuta pe circuitul AMCKart în weekendul 16 – 17 mai. După etapa de la București, sezonul va continua cu etapele din Bacău (6 – 7 iunie) și Târgu Secuiesc (18 – 19 iulie). Partea a doua a sezonului va începe tot la Târgu Secuiesc (5 – 6 septembrie), și va continua la București (19 – 20 septembrie) și Bacău (3 – 4 octombrie).

Sursa: Motor Heads PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii