La Raliul Aradului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri, trei echiaje sunt pregătite să facă spectacol pe macadam. Alex Ardelean, câștigătorul Cupei Suzuki în 2014, se va lupta pentru victorie cu Horia Chiriguț și Andrei Mușețeanu.

Alex Ardelean - Horatiu Baltador
La Raliul Aradului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri, trei echiaje sunt pregătite să facă spectacol pe macadam. Alex Ardelean, câștigătorul Cupei Suzuki în 2014, se va lupta pentru victorie cu Horia Chiriguț și Andrei Mușețeanu.

Cele trei echipaje înscrise în Cupa Suzuki vor lua startul în acest weekend la primul raliu pe macadam din sezonul 2015. Programată pe specialele din jurul Aradului, etapa a doua din Campionatul Național de Raliuri este una lungă, cu peste 150 kilometri de probă specială, dar și extrem de spectaculoasă.

Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Horia Chiriguț/Andrei Hicea și Andrei Mușețeanu/Claudiu Panait sunt cele trei echipaje care vor lua startul vineri, fiecare la volanul unui model Swift Sport preparat de Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki, și care se vor lupta pentru puncte și premiile în bani puse în joc în Cupa Suzuki. Toate cele trei echipaje vor puncta și la clasa 9, unde se încadrează modelul Suzuki Swift Sport conform regulamentelor FRAS.

După locul secund obținut la prima etapă din acest sezon, Alex Ardelean și Horațiu Baltador și-au propus să-și păstreze șansele la titlu în Cupa Suzuki cu un rezultat bun și în Raliul Aradului. „Mă bucur că se anunță vreme bună, așa că am scăpat de loteria alegerii inspirate a pneurilor. Ceea ce urmărim la Arad e mai multă regularitate pe probele speciale. Din punct de vedere tehnic totul este ok, așa că mie și lui Alex nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe pilotaj” a spus Horațiu Baltador, copilotul echipajului campion în 2014.

Debutant anul acesta în Campionatul Național de Raliuri, Horia Chiriguț a avut o evoluție excelentă în prima zi pe asfaltul de la Brașov, iar în final a terminat pe ultima poziție a podiumului. Împreună cu Andrei Hicea, copilotul său, Horia Chiriguț și-a propus să continue parcursul bun din prima etapă și aici la Arad. “Ținând cont de experiența din Campionatul Național de Off Road recunosc că mă simt mai bine pe macadam. Este un raliu rapid, cu multe capcane, și va trebui să rămânem concentrați până la final. Am așteptat cu nerăbdare acest raliu și chiar dacă nu ne-am acomodat în totalitate cu mașina sper să avem o evoluție frumoasă. Îmi plac probele foarte mult și sper ca vremea să țină în continuare cu noi”, a spus și Horia Chiriguț.

Andrei Mușețeanu a lipsit la prima etapă din Campionatul Național de Raliuri fiind plecat în prima expediție românească pe patru roți în nordul extrem al Siberiei. Acum, împreună cu Claudiu Panait, copilotul său, vrea să se lupte pentru victorie în Cupa Suzuki. “Aventura în Siberia a fost incredibilă și cel mai mult m-au impresionat oamenii. Este o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Revenind la Raliul Aradului, este un raliu frumos, foarte rapid, dar un raliu în care copilotul va juca un rol foarte important. Dictarea aici trebuie să fie exactă pentru că altfel totul se poate termina prost”, a spus Andrei Mușețeanu, pilot care s-a impus la trei etape din cadrul Cupei Suzuki în 2014.

Philips Automotive este lider în domeniul soluților de iluminat dedicate industriei auto și, începând cu Raliul Aradului, partener al Cupei Suzuki. “Parteneriatul cu Philips Automotive confirmă valoarea Cupei Suzuki ca platformă de marketing, dar și ca banc de teste pentru soluții dedicate industriei auto. Sunt încântat că Philips Automotive este noul nostru partener și că am reușit să atragem un brand nou atât de cunoscut în Campionatul Național de Raliuri. Etapa de la Arad este prima pe macadam din calendarul intern și cred că vom vedea un duel interesant pe fiecare probă specială între piloții înscriși în Cupă, iar pentru noi acest lucru este cel mai important”, a spus Alin Radu, director general Suzuki România.

Raliul Aradului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri și din Cupa Suzuki, se va desfășura în perioada 8 – 9 mai. În total, sunt programate 11 probe speciale cu o lungime de peste 150 km.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii