Perspective bune pentru o plăcere a condusului MINI de durată: modelele mărcii premium din Marea Britanie au ocupat primul loc nu doar într-una, ci în mai multe categorii ale celui mai recent studiu "Resale Value Giants" 2015 publicat de "Focus Online".

Resale Value Giants 2015
Perspective bune pentru o plăcere a condusului MINI de durată: modelele mărcii premium din Marea Britanie au ocupat primul loc nu doar într-una, ci în mai multe categorii ale celui mai recent studiu "Resale Value Giants" 2015 publicat de "Focus Online". Titlul ce onorează automobilele ce oferă cea mai bună păstrare a valorii de pe piaţa auto din Germania The a revenit modelelor MINI de nu mai puţin de cinci ori. Acest succes demonstrează încă o dată că cele mai recente modele MINI nu încetează să fascineze prin tehnologia de înaltă calitate, stilul inconfundabil şi calitatea premium. În consecinţă, ele reprezintă un automobil deosebit de căutat şi pe piaţa automobilelor second-hand. Câştigătorii mărcii sunt: noul MINI One cu trei uşi, MINI Cooper S Paceman, MINI One Cabriolet şi MINI Cooper Coupé au reuşit să-şi apere titlurile de anul trecut în clasamentul Resale Value Giants.

Studiul "Resale Value Giant" este publicat de institutul de cercetări de piaţă Bähr & Fess Forecasts pe baza analizării valorii estimate de revânzare a actualelor automobile noi după patru ani. Această listă cuprinde atât valoarea de revânzare ca procent, cât şi deprecierea în valoare absolută. Specialiştii pieţei auto implicaţi în estimări au ţinut cont nu doar de calităţile modelelor analizate, ci şi de imaginea mărcii, de performanţele în teste comparative, de situaţia concurenţei în segmentul respectiv şi de dezvoltările economice în general.

Anul acesta, MINI a reprezentat "Resale Value Giants" în patru categorii. În segmentul automobilelor mici, noul MINI One cu trei uşi a fost lider cu o valoare estimată de revânzare de 60,5%. MINI Cooper S Paceman a obţinut 57,0% pentru a fi ocupantul locului întâi în categoria miniSUV-urilor. O dublă victorie a reuşit MINI One Cabriolet, care a obţinut atât cel mai bun procentaj (57,5%), cât şi cea mai mică depreciere absolută în clasa decapotabilelor. MINI Cooper Coupé nu s-a lăsat mai prejos, reuşind cea mai mică depreciere exprimată în euro şi procentuală. Acest model sportiv cu două uşi a obţinut şi de această dată titlul "Resale Value Giant" în competiţia coupé-urilor.

De ani buni, studiile independente de piaţă privind stabilitatea valorii automobilelor au acordat, cu regularitate, calificative foarte bune celor mai noi modele MINI. Victoriile obţinute de cea mai recentă generaţie MINI demonstrează că modelele mărcii britanice se vor bucura de o cerere ridicată în viitor şi pe piaţa second-hand. Acum, pentru a doua oară consecutiv, noul MINI One cu trei uşi a primit titlul "Resale Value Giant" în categoria lui. Prognoza de stabilitate pentru noul MINI Cooper cu cinci uşi s-a dovedit a fi foarte încurajatoare. Dat publicităţii la începutul acestui an de către revista auto germană "Auto Bild" şi institutul de cercetări de piaţă Schwacke, clasamentul "Value Masters" 2015 a declarat acest model ca fiind învingătorul tuturor categoriilor.

Analizele oferă o sursă importantă de informaţie pentru potenţialii cumpărători de automobile noi care doresc modele cu cea mai mică diferenţă posibilă între preţul de achiziţie şi valoarea de revânzare. Pe lângă eficienţă şi fiabilitate, stabilitatea valorii este un criteriu foarte important pentru eficienţa costurilor. Modelele MINI au reuşit să obţină scoruri mari la toate capitolele, dovedindu-şi valoarea ca alegere de top pentru eficienţa economic, dar nu trebuie omise nici plăcerea condusului şi stilul individual.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii