PSA Peugeot Citroën castiga Premiul International Motorul Anului 2015
PSA  Peugeot Citroën a câştigat premiul «The International Engine of the Year Award» pentru motorul în 3 cilindri Pure Tech. Premiul de Motorul Anului la categoria motoarelor cu cilindree de 1L - 1,4L acordat motorului în 3 cilindri turbo PureTech, dezvoltat de PSA Peugeot Citroën, încununează succesul motorului fabricat deja în peste 100 000 exemplare în centrul industrial din Douvrin (Pas-de-Calais). Premiul «The International Engine of the Year Award» a fost acordat de publicaţia britanică «EngineTechnology International» la Sttugart, în Germania.

Gama de motorizări în 3 cilindri PureTech, deosebit de performantă, cu o reducere în medie de aproximativ 18% a consumului şi nivelului de emisii CO2  comparativ cu gama de motorizări anterioară, include versiunile de 1L şi 1,2L fabricate la Trémery (Moselle) din 2012, cu o capacitate de producţie de 640.000 motoare pe an şi versiunile turbo de 1,2L fabricate din 2014 la Française de Mécanique cu o capacitate de producţie de 320.000 unităţi pe an şi în China la fabrica din Xiangyang cu o capacitate de 200.000 motoare pe an.

Pentru  a  răspunde  cererii  puternice  de  motorizări  turbo  PureTech ce  echipează  modelele  vârf  de  gamă,  PSAPeugeot Citroën a anunţat în martie 2015, în cadrul unui eveniment la care a participat şi Preşedintele FrançoisHollande, suplimentarea capacităţii de producţie cu 200.000 unităţi pentru fabrica din Trémery.Gama de motorizări PureTech echipează versiunile Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 şi 5008, modelele CitroënC1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus şi C4 Picasso, versiunile DS 3 şi DS 4 precum şi Dongfeng Peugeot 308S şi408.

Cu ocazia acordării acestui premiu, Christian Chapelle, Responsabil Sistem de Tracţiune şi Motorizare, afirmă:«Cu emisii  de 110,3  gr/km, PSA devine  lider  european incontestabil  în  materie  de emisii  CO2.  Prestigiosul  titluacordat  motorului  în  3  cilindri  Turbo  PureTech  recompensează  expertiza  inginerilor  Grupului  la  motorizările  pe benzină. Este o recunoaştere binemeritată a inovaţiilor tehnologice,  dezvoltate prin R&D pentru a obţine un consumcât mai scăzut».

Despre Premiul Motorul Internaţional al Anului
Organizat de EngineTechnology International şi apreciat de un juriu internaţional de 84  jurnalişti auto renumiţi, din 34 ţări, titlul «Motorul  internaţional al anului» se numără printre premiile cele mai apreciate de constructorii de autombile din întreaga lume. Juriul a stabilit clasamentul după testarea ultimelor modele, pentrua identifica motorizările  cu cele mai bune performanţe în materie de manevrabilitate, consum şi inovaţie.

Sursa: Georgiana Patru, Manager PR Trust Motors S.R.L.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii