După două zile pline de acțiune pe specialele de macadam din Raliul Moldovei Moinești, Vlad Cosma a reușit să-și treacă în cont o victorie strategică în Cupa Suzuki și preia poziția de lider în competiție cu un avans de doar 0,6 puncte față de Alex Ardelean.

Vlad Cosma s-a impus in Cupa Suzuki la Raliul Moldovei Moinesti
După două zile pline de acțiune pe specialele de macadam din Raliul Moldovei Moinești, Vlad Cosma a reușit să-și treacă în cont o victorie strategică în Cupa Suzuki și preia poziția de lider în competiție cu un avans de doar 0,6 puncte față de Alex Ardelean.

Lupta în Cupa Suzuki la Raliul Moldovei Moinești, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri, s-a dat între echipajele Alexandru Ardelean/Horațiu Baltador, Horia Chiriguț/Andrei Hicea și Vlad Cosma/Diana Hațegan, echipaje care a câștigat fiecare câte o etapă din primele trei desfășurate până acum.

Raliul Moldovei Moinești a început vineri cu cinci probe speciale, 4 pe macadam și super speciala de pe circuitul de karting Speedpark din Bacău. Vlad Cosma, locul trei în clasament înaintea acestei etape, a început în forță și a reușit să câștige toate cele cinci probe terminând ziua în postura de lider atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Alexandru Ardelean a pierdut duelul cu Horia Chiriguț pentru locul secund doar pe super specială, în rest fiind de fiecare dată mai rapid, și astfel liderul Cupei Suzuki, înaintea acestei etape, a ajuns în parcul de service în poziția a doua.

În ziua a doua, lupta în trei pentru punctele și premiile din Cupa Suzuki s-a dat până pe speciala a noua, probă pe care Horia Chiriguț a ieșit în decor. “Așa se întâmplă când nu ai o dictare bună, dar încerci să fii mai rapid pe probă. Ar fi fost suficient doar să terminăm acest raliu pentru a deveni lideri în clasamentul Cupei. A fost însă o lecție utilă pentru mine”, a spus Horia Chiriguț.

Chiar dacă a avut mici probleme, Vlad Cosma a mers în același ritm și și-a trecut în cont cea de-a doua victorie în Cupa Suzuki din acest sezon și a urcat astfel pe prima poziție în clasamentul Cupei. “Și în Cupa Suzuki se aplică regula din Campionatul Național prin care se ține cont de cele mai bune 3 rezultate din primele patru etape. Aveam neapărată nevoie de o victorie aici și mă bucur că ne-am atins obiectivul”, a spus Vlad Cosma. 

Alex Ardelean a terminat raliul în forță cu două victorii de probă specială și s-a clasat pe doi în Cupa Suzuki și pe locul 3 la clasa 9. “A fost un raliu dificil, mai ales în prima zi, din cauza  suprafeței extrem de alunecoase, așa că suntem mulțumiți cu rezultatul final. Cred că este cel mai devorator de gume raliu din CNR, mai ales pe cele trei treceri pe proba specială Moinești, cu alternanța de pe macadam pe ciment. Altfel, a fost un raliu excelent organizat, cu un sprijin al Poliției Rutiere cum rar am văzut până acum”, a spus Horațiu Baltador, copilotul echipajului.

După Raliul Moldovei Moinești lupta în Cupa Suzuki este mai disputată ca niciodată. Vlad Cosma a adunat 78,6 puncte, după ce s-a scăzut cel mai slab rezultat din primele patru curse, și are un avans de doar 0,6 puncte față de Alex Ardelean, ocupantul poziției secunde. Horia Chiriguț se află pe locul trei cu 69,4 puncte, fiind urmat de Andrei Mușețeanu (32 puncte), Andrei Stan (28 puncte), M. Ardelean (22 puncte) și Ioan Zarug (20 puncte).

Următoarea etapă din Cupa Suzuki este programată pe 17 – 18 iulie pe specialele din jurul orașului Cluj-Napoca. Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, are o lungime totală de 451,7 kilometri, dintre care 122,85 împărțiți în 12 probe speciale.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii