Noua SKODA Superb
Cele 5 stele confirmă nivelul de vârf al siguranţei oferite de nava-amiral a mărcii ŠKODA.
Protecţie excelentă pentru ocupanţii adulţi şi copii.
Noua ŠKODA Superb punctează cu sistemele sale inovatoare de asistenţă pentru siguranţă.
Gama actuală a modelelor ŠKODA: 5 stele Euro NCAP pentru toate modelele.

Noua ŠKODA Superb a obţinut punctajul maxim, de cinci stele, la testele de impact Euro NCAP. Euro NCAP confirmă standardele excelente de siguranţă ale noului top-model ŠKODA, lansat pe primele pieţe abia cu câteva zile în urmă. Rezultatul maxim la Euro NCAP arată de asemenea standardele ridicate de siguranţă ale întregii game ŠKODA: la lansarea lor pe piaţă, toate seriile actuale de modele ale producătorului au fost evaluate cu punctajul maxim de 5 stele la testele de impact Euro NCAP.

Punctajul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) are la bază rezultatele obţinute pentru protecţia adulţilor şi copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă. Noua ŠKODA Superb a primit punctajul maxim de 5 stele la toate cele patru categorii.

Noua ŠKODA Superb oferă siguranţă fără compromisuri: folosind tehnologia MQB a Grupului Volkswagen, modelul de vârf al gamei obţine un număr mare de puncte graţie numeroaselor sisteme de asistenţă pentru siguranţă. În cazul unei coliziuni, sisteme de reţinere de ultimă oră, cu până la 9 airbag-uri, o caroserie mai rigidă şi zone de deformare optimizate ţintit oferă cea mai bună protecţie posibilă a ocupanţilor. Este utilizat şi un şasiu absolut nou, care garantează stabilitate, confort şi agilitate.

Noua ŠKODA Superb dispune de numeroase noi sisteme de asistenţă şi impresionează cu un nivel de siguranţă care nu a mai fost văzut până acum ca dotare standard în acest segment. Tehnologia ajută şoferul în cele mai diferite situaţii din trafic, de la păstrarea distanței sigure, la menţinerea benzii de rulare şi frânarea de urgenţă în cazul unei coliziuni iminente. Noul Superb este echipat în dotarea standard cu sistemul de control electronic al stabilității, inclusiv Sistemul de frânare pentru prevenirea coliziunilor multiple (Multi-Collision Brake). În cele mai multe ţări din UE, în echiparea standard sunt incluse următoarele dotări: Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri şi XDS+, o funcţie extinsă a diferenţialului blocabil electronic.

De asemenea, mai sunt oferite şi alte sisteme de asistenţă ca dotare opţională. Superb este primul model din gama mărcii disponibil cu Blind Spot Detect (monitorizarea unghiului mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic) şi Emergency Assist (asistent urgenţă). Printre celelalte sisteme opţionale de siguranţă se numără: Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (asistent protecţie ocupanţi), Lane Assist (asistent menţinere bandă de rulare), Speedlimiter (limitator de viteză), Driver Alert (detector de oboseală) şi Travel Assist (identificare indicatoare de circulaţie).

Adiţional, sistemele inovatoare de iluminare ale noii ŠKODA Superb asigură un plus considerabil de siguranţă. Superb este primul  model al mărcii care oferă funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist).

Recentul rezultat maxim pentru noua ŠKODA Superb obţinut la testele Euro NCAP subliniază că actuala gamă de modele ŠKODA este mai sigură ca niciodată. La lansarea lor pe piaţă, toate seriile actuale de modele ale producătorului au fost evaluate cu punctajul maxim de 5 stele la testele de impact Euro NCAP. Înaintea noii ŠKODA Superb, noua ŠKODA Fabia obţinuse de asemenea 5 stele, în noiembrie 2014. Punctajul maxim de 5 stele a fost de asemenea obţinut de modelele ŠKODA Octavia (2013), ŠKODA Rapid (2012), ŠKODA Citigo (2011) şi ŠKODA Yeti (2008).

Rezultatele excelente obţinute de autovehiculele ŠKODA la testele de impact Euro NCAP sunt urmarea eforturilor importante depuse de producător pentru a atinge siguranţa activă şi pasivă maximă. Ca partea a acţiunilor sale de responsabilitate socială, compania este de asemenea implicată în pe multe căi pentru optimizarea siguranţei în trafic.

Euro NCAP este un consorţiu independent al ministerelor pentru trafic, cluburilor auto, asigurătorilor şi grupurilor de consumatori din Europa. Organizaţia efectuează teste de impact cu modele auto noi şi evaluează nivelul de siguranţă al acestora.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager SKODA PORSCHE ROMANIA
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii