Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, reprezintă o provocare dublă pentru Napoca Rally Academy, echipa fiind implicată și în organizarea acestei etape.

Florin Tincescu si Sergiu Itu - Peugeot 208 R2
4 echipaje NRA la startul Transilvania Rally 2015.
Florin Tincescu reprezintă culorile NRA în Raliul Estoniei, etapă în Junior ERC.
Napoca Rally Academy este implicată și în organizarea Transilvania Rally.

Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, reprezintă o provocare dublă pentru Napoca Rally Academy, echipa fiind implicată și în organizarea acestei etape.  

Marco Tempestini/Toni Avram, Bogdan Marișca/Carmen Poenaru, Simone Temepestini/Dorin Pulpea și Vlad Cosma/Diana Hațegan sunt cele patru echipaje Napoca Rally Academy care vor lua startul în Transilvania Rally, în timp ce Florin Tincescu și Sergiu Itu vor fi prezenți, tot în acest weekend, în Raliul Estoniei, etapă din Campionatul European inclusă în Junior ERC.

“Transilvania Rally este o etapă foarte importantă pentru noi fiind nu doar cursa de casă, ci și un raliu în care suntem implicați ca și organizatori. Misiunea noastră ca și organizatori se va termina însă în momentul startului și cred că am reușit ca în acest an să punem din nou publicul în prim plan. Sper să avem și o evoluție la fel de spectaculoasă și pe probe”, a spus Marco Tempestini.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor continua în cursa de casă lupta pentru titlul național. Liderul clasamentului general va lua startul din nou cu modelul Ford Fiesta R5 și este pregătit să obțină maximum de puncte. “Începe a doua jumătate a sezonului și fiecare punct este decisiv în lupta pentru titlu. Nu va fi o etapă ușoară, dar suntem pregătiți să ne luptăm pe fiecare probă specială”, a spus Simone Tempestini.  

După o etapă de pauză, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru revin în competiție tot cu modelul Ford Fiesta R5. Marișca, locul 5 la general, este la primul raliu pe asfalt cu noua mașină. "Intrăm în cea de-a doua jumătate a campionatului cu un raliu extrem de tehnic, cu probe foarte variate pe care vom găsi aproape toate tipurile de asfalt. Miza în clasamentul general este foarte mare așa că vom vedea cu siguranță o luptă sportivă interesantă. După etapele de la Arad și Tulcea pe macadam, urmează un raliu pe asfalt cu o mașină foarte performantă. Sperăm să ne acomodăm repede și împreună cu ceilalți colegi de echipă să contribuim la spectacolul de pe probele speciale. Sunt sigur că Transilvania Rally 2015 va fi un adevărat spectacol și îi așteptăm pe toți iubitorii de automobilism pe probele speciale", a spus Bogdan Marișca. 

După o primă jumătate de sezon departe de obiectivele fixate, Marco Tempestini și Toni Avram vor să schimbe situația începând cu etapa de casă. “Cu siguranță ne dorim un rezultat bun în etapa de la Cluj, dar în același timp sunt foarte conștient că nu va fi deloc ușor. Am avut o serie de ghinioane până acum și cred că dacă totul va funcționa perfect avem șanse să urcăm pe podium”, a spus Marco Tempestini.

Cu un rezultat excelent în Raliul Moldovei Moinești, Vlad Cosma și Diana Hațegan au preluat conducerea în Cupa Suzuki și vor să profite de terenul propriu pentru a-și mări avantajul în clasament. “Obiectivul nostru este să câștigăm Cupa Suzuki și clasa 9, dar vom aborda totul cu multă atenție. Chiar dacă suntem acasă știm că nu vom avea o misiune ușoară și cel mai important este să terminăm raliul”, a spus și Vlad Cosma.

Florin Tincescu și Sergiu Itu vor reprezenta Napoca Rally Academy în Raliul Estoniei, etapa a șasea din Campionatul European. “Urmează încă o etapă în care experiența noastră este limitată, dar tocmai acesta este obiectivul nostru pentru 2015. Să parcurgem cât mai mulți kilometri într-o competiție de top și să ne pregătim pentru sezonul viitor, unul foarte important pentru noi. Vom fi foarte atenți la recunoașteri și sper să ne intrăm rapid în ritm pe probele speciale”, a spus și Florin Tincescu.

Transilvania Rally se desfășoară în perioada 17 – 18 iulie pe specialele de asfalt din județul Cluj, iar Raliul Estoniei este programat în perioada 17 – 19 iulie. 

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii