Echipa Hyundai Motorsport si-a trecut in cont a treia clasare consecutiva in top patru in editia din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a terminat Raliul Finlandei pe pozitia a patra, iar Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a 11-a.

Thierry Neuville - Raliul Finlandei 2015
Hyundai Motorsport a terminat Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) in top 4.
Dupa interventia excelenta a mecanicilor de sambata, Thierry Neuville obtine in Raliul Finlandei a treia clasare consecutiva pentru echipa in top patru.
Dupa incidentul de sambata, Dani Sordo s-a clasat in etapa finlandeza pe pozitia a 11-a la general.

Echipa Hyundai Motorsport si-a trecut in cont a treia clasare consecutiva in top patru in editia din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a terminat Raliul Finlandei pe pozitia a patra, iar Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a 11-a.

Dupa un raliu dificil, cele doua modele Hyundai i20 WRC ramase in competitie au parcurs fara probleme cele doua treceri pe speciala Myhinpää (14,4 km), ultima a raliului. Thierry Neuville si Dani Sordo au avut o abordare prudenta, obiectivul principal fiind acela de a termina raliul si de a aduna cat mai multe puncte posibil pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor.

Dupa abandonul de vineri al neozeelandezului Hayden Paddon, obiectivul echipei a fost sa incheie aceasta etapa cu ambele masini si sa adune cat mai multe puncte in clasamentul constructorilor. Chiar daca ritmul nu a fost suficient pentru a obtine o clasare pe podium, echipa a facut progrese importante in acest weekend.

Rezultatul din Finlanda l-a ajutat pe Neuville sa-si consolideze pozitia a cincea in clasamentul pilotilor. Belgianul a inceput cu un accident in shakedown, dar a crescut constant ritmul pe parcursul raliului si si-a asigurat pozitia a patra la final, dupa cele doua speciale de duminica.  

“Locul patru nu este un rezultat rau daca tinem cont de cum a inceput totul. Echipa a facut o treaba excelenta si a reparat modelul Hyundai i20 WRC dupa accidentul din shakedown. Am incercat sa-mi reintru in ritm pe aceste speciale foarte rapide si nu cred ca ne puteam astepta la un rezultat mai bun in acest weekend. Nu suntem multumiti in totalitate, dar am reusit sa adunam puncte pentru echipa in clasamentul constructorilor. Le multumesc tuturor celor din echipa pentru sustinerea din acest weekend si acum ne pregatim pentru etapa din Germania unde sper sa ne lutpam pentru un loc pe podium”, a spus Neuville.

Sordo se afla in lupta pentru un loc in top cinci, dar dupa iesirea in decor de sambata spaniolul a pierdut peste cinci minute. Din fericire a revenit in cursa, si in final a terminat pe pozitia a 11-a.

“Este un final dezamagitor pentru mine. Nivelul meu de incredere a crescut pe fiecare proba si eram implicat in lupta pentru locul 5 cu Thierry. Din pacate iesirea in decor ne-a costat aici un rezultat bun. Nu mai avea niciun rost sa fortam pe ultimele probe asa ca am avut o evolutie mai prudenta. Suntem optimisti insa pentru ca urmeaza Raliul Germaniei si toata echipa are amintiri frumoase aici. De abia astept sa luam startul in aceasta cursa”, a spus Sordo.

Raliul Finlandei este una dintre cele mai spectaculoase si dificile etape din calendar si s-a vazut inca o data ca nivelul de incredere al pilotului face diferenta. Echipa Hyundai Motorsport a continuat sa imbunatateasca permanent performanta modelului Hyundai i20 WRC si locul patru din 2015 este o performanta mai buna decat locul sase din 2014.

“Putem fi destul de multumiti cu locul patru din Finlanda, dupa un raliu dificil in care toate echipahele au avut probleme. Dupa abandonul lui Hayden de vineri, ne-am concentrat atentia pe cele doua echipaje ramase in cursa, obiectivul fiind sa terminam raliu cu ambele masini. Thierry a trecut cu calm si rabdare peste incidentul de joi din shakedown si in final a terminat pe locul patru. Dani a pierdut cinci minute sambata si nu a mai putut recupera nimic pe ultimele probe. Trebuie sa analizam acest raliu si sa intelegem ce putem imbunatatii pentru ca ritmul nostru nu a fost suficient de bun pentru a ne lupta pentru un loc pe podium. Acum urmeaza Raliul Germaniei, o etapa speciala pentru echipa noastra, si abia astept sa concuram in acest raliu”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Finlandei – Rezultate 2015
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:33:03.8
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.7
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:36.8
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:58.7
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:29.3
J. Hänninen / T. Tuominen (Ford Fiesta RS WRC) +4:44.3
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +6:20.3
E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +7:11.2
P. Tidemand / E. Axelsson (Škoda Fabia R5) +8:52.2
L. Bertelli / L. Granai (Ford Fiesta RS WRC) +9:37.4
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +10:17.8

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – clasament general piloti
S. Ogier  182 puncte / J.M. Latvala 93 / M. Østberg 84 / A. Mikkelsen 83 / T. Neuville 70 / K. Meeke 54 / E. Evans 53 / O. Tanak  50 / H. Paddon 44 / D. Sordo 39 / M. Prokop 33 / K. Al Qassimi 9 / J. Hänninen 8 / Y. Protasov 8 / / S. Loeb 6 / N. Al-Attyiah 6 / A. Al-Kuwari 6 / R. Kubica 6 / D. Dominguez 4 / P. Andreucci 4 / E. Lappi 4 / N. Fuchs 2 / G. Saba 2 / J. Kopecky 2 / P. Tidemand 2 / J. Ketomaa 1 / F. Villagra 1 / L. Bertelli 1

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – clasament general constructori
Volkswagen Motorsport 257  puncte / Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 141 / Hyundai Motorsport  139 / M-Sport World Rally Team  126 / Volkswagen Motorsport II 49 / Hyundai Motorsport N 43 / Jipocar Czech National Team 43  / FWRT SRL 9

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii