Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat pe locul 9 în Junior WRC în Raliul FInlandei și au cam ieșit din lupta pentru titlul mondial. Echipajul Napoca Rally Academy se concentrează acum pe titlul național și pe pregătirea unui nou sezon în Campionatul Mondial.

Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi - Raliul Finlandei 2015
Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat Raliul Finlandei pe locul 9 în Junior WRC.
Echipajul Napoca Rally Academy a ieșit în decor când se afla pe prima poziție în clasament.
Urmează Sibiu Rally Challenge (20 – 23 august).

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat pe locul 9 în Junior WRC în Raliul FInlandei și au cam ieșit din lupta pentru titlul mondial. Echipajul Napoca Rally Academy se concentrează acum pe titlul național și pe pregătirea unui nou sezon în Campionatul Mondial.

Lupta pentru titlul mondial în Junior WRC s-a terminat, cel mai probabil, pentru Simone Tempestini pe una dintre cele mai celebre speciale din Campionatul Mondial de Raliuri: Ouninpoja. Juniorul Napoca Rally Academy, aflat pe prima poziție în ierarhia generală din Junior WRC, a făcut o greșeală care l-a costat în final opt poziții în clasament și șanse de a se lupta pentru titlul mondial.

Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri, a început joi seara cu super speciala Harju și a continuat vineri cu alte 9 probe speciale fără niciun parc de service. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut al patrulea timp pe prima proba a raliului și au început ziua a doua în forță. Dupa victoria pe speciala a treia, echipajul Junior NRA s-a instalat la conducere și totul părea perfect. La prima trecere pe celebra probă specială Ouninpoja, Simone Tempestini a făcut o greșeală și a iești în décor, ceea ce l-a costat prima poziție la general și șansa de a se lupta pentru titlul mondial.

“M-am simțit foarte bune pe probele din Finlanda, dar vineri nu am adoptat cea mai bună tactică. În momentul în care am preluat conducerea, iar Happamaki, cel mai periculos adversar, a pierdut două minute și jumătate din cauza unei pene trebuia să-mi schimb strategia. Am avut un ritm prea mare pe Ouninpohja, o speciala foarte frumoasă dar și foarte dificilă. Am făcut o greșeală mică pe un vârf de pantă și asta ne-a costat extrem de mult. Fără parc de service, defecțiunile la direcție au fost fatale și chiar dacă am înercat să le repar nu am reușit. Așa că visul meu de a câștiga titlul în Junior WRC încă de anul acesta s-a cam terminat pe această probă”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au continuat Raliul Finlandei sâmbătă, conform regulamentului Rally 2, dar nu au avut nicio șansă să recupereze timpul pierdut, chiar dacă au avut constant timpi de top cinci. “După victoria lui Gilbert, chiar dacă matematic încă nu este campion, obiectivul nostru este acum locul secund în campionat și pregătirea sezonului 2016 când vom merge tot în Junior WRC. Am avut două abandonuri din postura de lider, în Portugalia și Finlanda, și s-a văzut că nu avem o problemă cu ritmul pe probe, dar trebuie să mai lucrăm la strategia pentru cursă”, a continuat Simone Tempestini.

Pentru juniorul Napoca Rally Academy urmează acum două săptămâni de pauză, după care va lua startul la Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri.

Rezultate Raliul Finlandei 2015
1. Quentin Gilbert / Renaud Jamoul 2:54:43.6
2. Henri Haapamaki / Marko Salminen +0.5
3. Ole Christian Veiby / Andres Jaeger +3:09.1
4. Terry Folb / Franck Le Floch +9:27.3
5. Jean-René Perry / Joshua Reibel +10:30.3
6. Mohammed Al-Mutawaa / Stephen McAuley +28:16.4
7. Jari Huttunen / Antti Linnaketo +30:17.5
8. Federico Della Casa / Domenico Pozzi +31:48.2
9. Simone Tempestini / Matteo Chiarcossi +43:51.8

Clasament general – JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 81 puncte
2. Henri Haapamaki 48 p
3. Simone Tempestini 47 p
4. Ole Christian Veiby 40 p
5. Jean-René Perry 22 p
6. Federico Della Casa 20 p
7. Christian Riedemann, Pierre-Louis Loubet and Osian Pryce 18 p
10. Mohammed Al-Mutawaa 16 p
11. Matthieu Margaillan and Terry Folb 12 p
13. Yohan Rossel 10 p
14. Alessandro Re and Kornel Lukacs 8 p
16. Jari Huttunen 6 p
17. Charlotte Dalmasso 5 p
18. Daniel McKenna 4 p

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii