După victoria din acest weekend la Sibiu Rally Challenge, Vlad Cosma și-a consolidat poziția de lider în Cupa Suzuki și la clasa 9. Podiumul etapei de la Sibiu a fost completat de Alex Ardelean și Horia Chiriguț.

Sibiu Rally Challenge
După victoria din acest weekend la Sibiu Rally Challenge, Vlad Cosma și-a consolidat poziția de lider în Cupa Suzuki și la clasa 9. Podiumul etapei de la Sibiu a fost completat de Alex Ardelean și Horia Chiriguț.

Cinci echipaje înscrise în Cupa Suzuki în sezonul 2015 au acceptat provocarea de a lua startul la Sibiu Rally Challenge, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri. Desfășurată pentru prima oară pe asfalt în competiția națională, etapa de la Sibiu a avut în program doar două probe pe care s-a mai concurat în trecut, urcarea și coborârea din Păltiniș, restul specialelor fiind complet noi în programul Sibiu Rally Challenge.

Vlad Cosma / Diana Hațegan, Alex Ardelean / Horațiu Baltador, Horia Ghirguț / Andrei Hicea, M. Ardelean / Robert Maior și Ioan Zarug / Eugen Tălpalariu au fost echipajele care s-au luptat pentru punctele și premiile puse în joc în cadrul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9, demonstrând încă o dată competitivitatea modelului Suzuki Swift Sport.

Sibiu Rally Challenge a început joi seara, 20 august, cu startul festiv și parada pe străzile din centrul orașului, iar prima confruntare între cele cinci echipaje a avut loc vineri pe probele din Păltiniș. Vlad Cosma și Diana Hațegan au fost cei mai rapizi pe primele două speciale ale raliului și au încheiat ziua pe prima poziție atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9. Lupta pentru celelalte două locuri s-a dat între Alex Ardelean și Horia Chiriguț, primul fiind mai rapid pe urcarea spre Păltiniș, iar cel de-al doilea pe coborâre. La finalul zilei, Alex Ardelean s-a clasat pe locul secund, cu un avans de doar patru zecimi față de Horia Chiriguț, clasamentul fiind completat de M. Ardelean și Ioan Zarug.   

Sâmbătă, în ziua a doua din Raliul Sibiului, Vlad Cosma și-a consolidat prima poziție atât în Cadrul Cupei Suzuki, cât și la clasa 9, câștigând toate cele șase probe speciale programate. Lupta pentru celelalte două locuri ale podiumului a fost una extrem de disputată între Alex Ardelean și Horia Chiriguț, diferența dintre cei doi fiind după prima probă a zilei de doar trei zecimi. În final, Alex Ardelean și Horațiu Baltador au reușit să câștige duelul cu colegii din Cupa Suzuki și și-au asigurat locul secund, inclusiv la clasa 9. Horia Chiriguț, debutant anul acesta, a terminat pe trei la Cupa Suzuki și pe patru la clasa 9, fiind la doar 3,3 secunde de podium și la această clasă. “A fost un raliu frumos, cu o probă de noapte Păltiniș interesantă, cu foarte mulți fani pe marginea probei, ceva nemaintâlnit in România. Sunt foarte mulțumit de ritmul pe care l-am avut pe probe și de colaborarea cu Andrei”, a spus Horia Chiriguț, la finalul etapei de la Sibiu.

M. Ardelean și Ioan Zarug au avut o evoluție constantă pe probele dificile de la Sibiu și au terminat pe locurile 4, respectiv cinci în Cupa Suzuki. “Sunt foarte încântat de ritmul avut pe probe de echipajele din Cupa Suzuki, iar modelul Swift Sport și-a demonstrat încă o dată competitivitatea și la clasa 9. Avem trei mașini în top patru la această clasă, iar Vlad Cosma este lider și în Cupa Suzuki și la clasa 9. Toate acestea demonstrează competitivitatea modelului Swift Sport și cred că ne-am atins scopul în cadrul Cupei de a oferi un pachet atractiv la un cost acceptabil atât pentru tinerii piloți care își doresc o carieră în raliuri, dar și pentru piloți consacrați care nu dispun de un buget consistent”, a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

După etapa a șasea a sezonului, Vlad Cosma a adunat 133,6 puncte și este urmat în clasament de Alex Ardelean (124,4 p), Horia Chiriguț (101,4 p), M. Ardelean (41,6 p), Ioan Zarug (38 p), Andrei Mușețeanu (32 p) și Andrei Stan (28 p). “A fost un weekend dificil, complet imprevizibil mai ales pe specialele de pe Transfăgărășan. Victoria de la Sibiu ne-a adus puncte importante și am mai făcut un pas spre atingerea obiectivului de anul acesta de a câștiga Cupa Suzuki și clasa 9 cu modelul Suzuki Swift Sport”, a spus Vlad Cosma.

În Cupa Suzuki mai sunt programate două etape pe macadam – Raliul Iașului (11-12 septembrie) și Raliul Harghitei (9-10 octombrie).

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii