Noul MINI Cabriolet
MINI Cabriolet este un model emoţional cu un design pe măsură. Îşi păstrează însă o imagine sportivă. În spiritul mărcii, păstrează proporţiile caracteristice cu suprafeţe puternic sculptate şi o siluetă alungită dinamic, oferind o interpretare actualizată a elementelor clasice de design ale mărcii: faruri rotunde şi stopuri cu contururi cromate, grilă hexagonală a radiatorului sau montanţii de culoare negară. Noul model vine cu o selecţie vastă de culori pentru caroserie, inclusiv nuanţa Caribbean Aqua metalizat - prezentată în premieră cu acest model.

Soft top textil de calitate este oferit cu mecanism de deschidere/închidere complet automat, precum şi funcţie de culisare a acoperişului. În premieră, acţionare nouă este complet electrică şi, prin urmare, foarte silenţioasă. O altă noutate este soft top-ul MINI Yours cu grafică Union Jack ţesută. Deschiderea şi închiderea acoperişului şi a geamurilor laterale se face în 18 secunde şi este posibilă şi în timpul călătoriei, la viteze de până la 30 km/h. Protecţia în caz de răsturnare este integrată în interior, fără a fi vizibilă, şi se extinde automat când este nevoie.

Noul MINI Cabriolet vine cu dimensiuni crescute pentru un plus de confort şi ergonomie: +98 de milimetri în lungime, +44 de milimetri în lăţime şi +7 milimetri în înălţime; ecartament mai lung (+28 de milimetri); lăţime mai mare a ampatamentului (+42 de milimetri în faţă, +34 de milimetri în spate). Modelul vine cu noi scaune faţă, cu gamă mai mare de ajustare, acces mai confortabil şi suprafaţă mai lungă a scaunelor pentru pasagerii din spate. Totodată, scaunele spate individuale, cu suport lateral optimizat, oferă un confort îmbunătăţit. Volumul portbagajului a fost extins cu aproximativ 25%, la 215 litri cu acoperişul închis şi 160 de litri cu acoperişul deschis. Echiparea standard include spătare spate cu rabatare divizată, facilitate extinsă de încărcare şi funcţie Easy Load.

Design interior este caracteristic mărcii, cu cockpit structurat orizontal, contururi rotunde sau eliptice pentru afişaje, elemente de decor ale prizelor de aer şi ale uşilor, precum şi combinaţii de înaltă calitate ale culorilor şi materialelor. Conceptul de afişare şi operare modern include panou de instrumente pe coloana de direcţie, instrument central cu noi funcţii, afişaj (opţional) cu lumini LED şi buton start/stop de culoare roşie, dispus central în bara de comutatoare din secţiunea inferioară a consolei centrale.

Lansare pe piaţă a noului MINI Cabriolet este pregătită pentru anul viitor cu trei variante de motorizare (consum mediu mixt: 6,0-3,8 l/100 km; emisii CO2: 139-100 g/km); generaţie nouă de motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo Technology; motor pe benzină, cu trei cilindri, care dezvoltă 100 kW/136 CP la MINI Cooper Cabriolet, motor pe benzină, cu patru cilindri, care oferă 141 kW/192 CP la MINI Cooper S Cabriolet, motor diesel cu trei cilindri care dezvoltă 85 kW/116 CP la MINI Cooper D Cabriolet.

Transferul puterii se face către roţile faţă. Transmisia manuală cu şase trepte este disponibilă standard, în timp ce opţional, pentru toate modelele, este oferită o transmisie Steptronic cu şase trepte ca opţiune. Transmisia sport Steptronic cu şase trepte, cu clapete pe volan, este disponibilă pentru MINI Cooper S Cabriolet. Gamă extinsă de tehnologii MINIMALISM, ca echipare standard, asigură optimizarea consumului. Opţional, sistemul MINI Driving Modes, poate oferi trei configuraţii de condus: Sport, Mid şi Green.

Sentimentul go-kart tipic MINI este asigurat prin tehnologia suspensiei, cu reglaj specific modelului combinat cu ecartament lat şi ampatament lung. Punte faţă este în configuraţie cu braţ transversal şi punte spate cu multibraţ, cu rigiditate crescută şi masă redusă. Sunt oferite o serie de sisteme standard precum Servotronic, asistarea dinamică a direcţiei în funcţie de viteză, şi Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilităţii) care include Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tracţiunii) şi Electronic Differential Lock Control (EDLC / control electronic al diferenţialului blocant) ca dotări standard. Suplimentar, MINI Cooper S Cabriolet dispune de Performance Control, un mod sportiv de funcţionare al sistemului de control al stabilităţii. Alte opţiuni disponibile: Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor), suspensie sport. Jante de 15 sau 16 ţoli, din aliaj uşor, sunt în echiparea standard, în timp ce opţional se oferă jante cu dimensiunea de până la 18 ţoli.

Structură foarte rigidă a caroseriei, cu elemente de susţinere specifice modelului pentru o reacţie agilă cu protecţie maximă a pasagerilor; set complet de dotări standard de siguranţă cu airbaguri frontale, airbaguri pentru cap şi torace integrate în spătar, centuri automate cu trei puncte de prindere la toate scaunele, puncte de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii la scaunul pasagerului din faţă şi la cele din spate, afişare a presiunii în pneuri şi capotă faţă parţial activă pentru protecţia optimă a pietonilor; control când este cazul al sistemelor de fixare şi al protecţiei în caz de răsturnare prin intermediul electronicii centralizate de siguranţă.

Dotări standard de înaltă calitate includ activare automată a soft topului, închidere centralizată, radio MINI Boost cu conectare USB şi AUX-IN, Park Distance Control (senzori de parcare) şi aer condiţionat; personalizare cu o selecţie largă de elemente grafice pentru oglinzile retrovizoare, benzi pentru capotă, o gamă de calitate de tapiţerii pentru scaune, suprafeţe de interior şi Colour Lines, precum şi dotări de personalizare din gama MINI Yours şi John Cooper Works.

Dotări inovatoare sunt oferite în premieră pe MINI Cabriolet: faruri LED cu lumini LED de zi şi stopuri LED; distribuţie adaptivă a luminii şi semnalizatoare LED; proiectoare LED de ceaţă; pachet de iluminare cu lumini LED pentru interior şi ambientale; MINI Head-Up Display; Parking Assistant, Driving Assistant cu tempomat activ bazat pe cameră video, avertizare de coliziune şi de pietoni cu funcţie de frânare iniţială; asistent pentru faza lungă; detectare a indicatoarelor rutiere pentru limitare de viteză şi depăşire interzisă; cameră pentru mers înapoi.

Gama de opţiuni este vine cu o gamă extinsă pentru îmbunătăţirea plăcerii condusului, a confortului şi a stilului individual include aer condiţionat automat cu reglaj pe două zone şi mod de funcţionare decapotat, încălzire a scaunelor, Comfort Access, Always Open Timer cu conţinut de afişare nou, deflector nou de vânt cu masă redusă şi montare simplificată, senzor de ploaie cu control automat al fazei scurte, pachet MINI Excitement care include proiecţie a logo-ului MINI din oglinda retrovizoare în suprafaţa din faţa uşii de pe partea pasagerului, încălzire a parbrizului , sistem de navigaţie MINI şi pachet de echipamente Wired care include sistem de navigaţie Professional cu controler MINI Touch, Radio MINI Visual Boost, funcţii Apps pentru integrarea aplicaţiilor de pe telefonul mobil şi preechipare Bluetooth pentru telefonul mobil.

MINI Cooper S Cabriolet: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injecţie directă, control complet variabil al supapelor, control variabil al arborelui cu came), capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP între 5.000 şi 6.000 rpm, cuplu maxim: 280 Nm între 1.250 şi 4.000 rpm (300 Nm cu Overboost), acceleraţie (0-100 km/h): 7,2 secunde (transmisie automată: 7,1 secunde), viteză maximă: 230 km/h (228 km/h), consum mediu mixt*: 6,1-6,0 l/100 km (5,8-5,6 l/100 km), emisii CO2*: 142-139 g/km (134-131 g/km), standard de emisii: EU6.

MINI Cooper Cabriolet: motor pe benzină, cu trei cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injecţie directă, control complet variabil al supapelor, control variabil al arborelui cu came), capacitate: 1.499 cmc, putere: 100 kW/136 CP la 4.400 rpm, cuplu maxim: 220 Nm la 1 250 rpm (230 Nm cu Overboost), acceleraţie (0-100 km/h): 8,8 secunde (transmisie automată: 8,7 secunde), viteză maximă: 208 km/h (206 km/h), consum mediu mixt*: 5,1-4,9 l/100 km (5,3-5,1 l/100 km), emisii CO2*: 118-114 g/km (123-119 g/km), standard de emisii: EU6.

MINI Cooper D Cabriolet: motor diesel cu trei cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei, injecţie directă common-rail), capacitate: 1.496 cmc, putere: 85 kW/116 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 270 Nm între 1.750 şi 2.250 rpm (300 Nm cu Overboost), acceleraţie (0-100 km/h): 9,9 secunde (transmisie automată: 9,9 secunde), viteză maximă: 195 km/h (195 km/h), consum mediu mixt*: 4,0-3,8 l/100 km (4,1-3,9 l/100 km), emisii CO2*: 105-100 g/km (109-104 g/km), standard de emisii: EU6.

Dimensiuni exterioare:
Lungime: 3.821 milimetri (MINI Cooper S Cabriolet: 3.850 milimetri)
Lăţime: 1.727 milimetri
Înălţime: 1.415 milimetri
Ampatament: 2.495 milimetri
* Date din ciclul de testare EU, consumul depinde de formatul anvelopelor alese.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii