Echipa Hyundai Motorsport si-a demonstrat inca o data potentialul in Raliul Spaniei, fiind implicata permanent in lupta pentru un loc pe podium. Dupa un final dramatic in Power Stage, Dani Sordo a terminat cursa de casa pe pozitia a treia.

Dani Sordo
Dupa o evolutie competitiva in Raliul Spaniei, Hyundai Motorsport si eroul local Dani Sordo au terminat pe podium penultima etapa a sezonului.
Hayden Paddon a terminat raliul pe locul sase in clasamentul general, dupa o evolutie fara probleme pe ultimele 6 speciale de duminica.
Thierry Neuville s-a clasat pe locul opt dupa iesirea in decor de pe PS22 (Pratdip 2 – 19,30km), cauzata de o defectiune a transmisiei.

Echipa Hyundai Motorsport si-a demonstrat inca o data potentialul in Raliul Spaniei, fiind implicata permanent in lupta pentru un loc pe podium. Dupa un final dramatic in Power Stage, Dani Sordo a terminat cursa de casa pe pozitia a treia.

Toate cele trei echipaje au avut un ritm bun in penultima etapa a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dar Dani Sordo a urcat pe podium doar dupa abandonul francezului Sebastien Ogier, lider pana inainte de ultima speciala.

Dupa etapa din Spania, Hyundai Motorsport isi mentine pozitia a treia in clasamentul constructorilor si are de recuperat patru puncte in duelul cu Citroën World Rally Team in Raliul Marii Britanii, ultima etapa din calendarul competitional, care se va desfasura la jumatatea lunii noiembrie.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si Marc Marti, copilotul sau, au fost intr-o forma foarte buna in cursa de casa si s-au luptat pentru podium pana pe ultima proba speciala.

“Sunt foarte multumit de rezultat, dar si de evolutia noastra in acest weekend. Am luptat pentru un loc pe podium si am fi fost multumiti si cu o clasare pe patru. Nu-mi place sa profit de problemele altui pilot, dar sa urc pe podium in fata propriilor suporteri este pur si simplu fantastic. Stiam ca va fi greu sa ajungem in top trei, dar si aici s-a vazut cat de imprevizibile sunt raliurile si ca totul se termina abia in parcul de service. Am adunat puncte importante in clasament si vom sarbatori alaturi de echipa si de fanii nostri. Este un rezultat pozitiv care ne motiveaza pentru ultima etapa a sezonului unde va trebui sa adunam cat mai multe puncte pentru echipa in lupta pentru pozitia a doua din clasamentul constructorilor”, a spus Sordo.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, si-au propus sa adune experienta pe specialele de asfalt de sambata si duminica. Cei doi au reusit sa castige o proba speciala vineri, dupa care au pierdut timp din cauza unei pene de cauciuc. Dupa trecerea pe PS19 (Pratdip 1 – 19,30km) au urcat pe locul sapte in clasamentul general, iar dupa abandonul lui Sebastien Ogier, in Power Stage, au terminat raliul pe pozitia a sasea.

“Sunt si eu multumit de modul in care a decurs acest raliu. Am mers bine pe macadam si am reusit sa ne imbunatatim permanent si pe asfalt. Ziua de duminica a fost una buna si cel mai important este ca am terminat raliul. Am profitat de incidentul din final pentru a mai urca o pozitie in clasament si, chiar daca mai e loc pentru imbunatatiri, sunt multumit de evolutia pe asfalt. Am incercat sa-i presam pe cei din fata noastra si am obtinut un rezultat bun. Astept acum cu nerabdare etapa din Marea Britanie si sper sa ajut echipa sa obtina pozitia a doua in clasamentul constructorilor”, a spus Paddon.

Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, finalul din Spania nu a fost cel mai fericit. Echipajul belgian a pierdut timp pretios pe PS22, dupa o iesire in decor cauzata de o problema de transmisie. In final, Neuville a terminat etapa din Spania pe locul opt in clasamentul general.   

“Nu asa mi-a dorit sa termin acest raliu in care, pana inaintea ultimei zile, am avut o evolutie buna. Pe masura ce am dobandit incredere in masina, am ridicat constant ritmul si acest lucru s-a vazut in timpii de pe probe. Duminica dimineata am avut o problema la transmisie si am pierdut cinci minute cu iesirea in decor. In Power Stage am avut tractiune doar pe doua roti, dar este important ca am terminat totusi in puncte. Mai este o etapa din acest sezon si voi incerca sa-mi consolidez increderea in masina si in mine pentru a putea incepe un nou sezon intr-o forma cat mai buna”, a spus Neuville.

Dupa etapele din Suedia si Sardinia, este pentru a treia oara cand un pilot Hyundai Motorsport termina pe podium si este cel mai bun rezultat din 2015 pentru Dani Sordo. Echipa se afla pe locul trei in clasamentul constructorilor si si-a propus sa recupreze diferenta de patru puncte in ultima etapa a sezonului.

“Putem sarbatori un podium dupa un final dramatic in acest raliu. Este un moment special pentru Dani care a evoluat in fata propriilor suporteri si cu ajutorul sau am adunat puncte importante in clasamentul constructorilor. Am aratat inca o data care este potentialul modelului Hyundai i20 WRC intr-un raliu mixt, pe asfalt si macadam, ceea ce este incurajator. Hayden a obtinut un rezultat bun, mai ales dupa penele de sambata, iar Thierry poate fi multumit ca a reusit sa termine un raliu dificil. Am avut trei masini in top opt, dintre care una pe podium, iar echipa a facut o treaba foarte buna. Mai este o etapa si este foarte important sa obtinem locul secund la constructori. Ne vom lupta pana la final pentru acest obiectiv”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, Raliul Marii Britanii se va desfasura in perioada 12 – 15 noiembrie 2015.

Raliul Spaniei 2015 - clasament final:
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) 3:21:04.8
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +3.1
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +21.2
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:06.3
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:08.2
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:23.3
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:12.2
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8:01.9
P. Tidemand / E. Axelsson (Škoda Fabia R5) +8:56.8
J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:07.5 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
S. Ogier  238 puncte / J.M. Latvala 180 / A. Mikkelsen 154 / M. Østberg  110 / K. Meeke 94 / T. Neuville 90 / E. Evans 81 / D. Sordo 77 / H. Paddon 74 / O. Tanak 63  / M. Prokop 39 / K. Al Qassimi 9 / J. Hänninen 8 / Y. Protasov 8 / R. Kubica 8 / N. Al-Attyiah 7 / A. Al-Kuwari 6 / S. Loeb 6 / D. Dominguez 4 / P. Andreucci 4 / E. Lappi 4 / B. Bouffier 4 / P. Tidemand 4 / J. Kopecky 3 / N. Fuchs 2 / G. Saba 2 / S. Sarrazin 2 / J. Ketomaa 1 / F. Villagra 1 / L. Bertelli 1 / S. Lefebvre 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA
Volkswagen Motorsport 387 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 206 / Hyundai Motorsport 202 / M-Sport World Rally Team 173  / Volkswagen Motorsport II 116 / Hyundai Motorsport N 67 / Jipocar Czech National Team 51 / FWRT SRL 9

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii