Debutul în Turul Corsicii a fost marcat de ploaia torențială care a dus la anularea unei probe în prima zi a raliului. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi s-au descurcat însă excelent și se află pe locul secund în clasamentul WRC 3.

Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi - Turul Corsicii
Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au câștigat o probă specială și sunt pe locul secund în clasamentul WRC 3.
Sâmbătă sunt programate doar două probe speciale cu o lungime de peste 80 km.
Un test util cu modelul Citroen DS3 R3-MAX pe asfalt alunecos.

Debutul în Turul Corsicii a fost marcat de ploaia torențială care a dus la anularea unei probe în prima zi a raliului. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi s-au descurcat însă excelent și se află pe locul secund în clasamentul WRC 3.  

Fără a puncta în Junior WRC, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au luat startul în Turul Corsicii pentru a acumula experiență pe asfalt în mondialul de raliuri, mai ales că etapa de pe insulă este una clasică în lumea curselor.

Ploaia torențială de joi și vineri a perturbat însă desfășurarea etapei din Corsica. Alunecări de teren, inundații, bolovani și bușteni aduși de apă pe speciale. Aceasta era situația pe primele probe programate vineri, iar condițiile dificile au dus la anularea specialei a doua.

Pe prima specială din Corsica, Simone Tempestini a încercat să se acomodeze cu suprafața foarte alunecoasă și a terminat cu al șaelea timp, după ce a parcurs ultimii 13 kilometri cu amortizoarele spate avariate. “Din fericire am ajuns în parcul de service și am putut continua raliul. Cred că au fost cele mai dificile condiții cu care m-am întâlnit până acum și după Rallye du Var nu credeam că poate fi ceva mai rău”, a spus Simone Tempestini, în primul parc de service al zilei.

Simone Tempestini a decis să mărească ritmul pe speciala a treia și a reușit să câștige proba. “Suntem pe doi în clasamentul WRC 3, dar ne așteaptă un raliu foarte dificil în continuare. Trebuie să ținem același ritm, fără să facem greșeli, dar asta nu va fi deloc ușor. Vom vedea ce va fi sâmbătă și duminică”, a spus Simone Tempestini, la finalul zilei.

Oficialii raliului au anunțat deja că prima probă de sâmbătă, Casamozza - Ponte-Leccia, este impracticabilă și nu se va parcurge nici de data aceasta. În aceste condiții mai rămân de parcurs doar două probe speciale cu o lungime de peste 80 km.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii