Peste 6,2 milioane de masini circulau pe strazile Romaniei la finele anului trecut, anunta Directia Regim Permise de conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, si aproape 7 milioane dintre romani au permis de conducere.

Ai lovit masina? Ghid practic pentru recuperarea banilor pentru reparatii
Peste 6,2 milioane de masini circulau pe strazile Romaniei la finele anului trecut, anunta Directia Regim Permise de conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, si aproape 7 milioane dintre romani au permis de conducere. Putini sunt cei care stiu ce trebuie sa faca in cazului unui accident rutier in care le este avariata masina.

Ai doua variante de asigurare pentru masina ta. RCA-ul, care este obligatorie, si CASCO, polita optionala. In vreme ce prima se refera doar la daunele pe care le provoci altora din vina ta, cea de-a doua are rolul sa ingrijeasca de masina ta. Si cum probabil ca iti iubesti mult masina, ti-ai facut un CASCO, astfel incat sa fii sigur ca o avarie mai serioasa nu te scoate definitiv din circulatie.

Ce faci in cazul unui accident
Stim, primul lucru iti pui mainile in cap in clipa in care iti vezi masina facuta praf. Te si vezi deja mergand de acum incolo numai cu autobuzul sau cu taxiul. Apoi iti amintesti ca ai un CASCO la Generali, pentru ca ai fost precaut.

In primul rand, daca masina nu este deplasabila (ca urmare a producerii unui eveniment acoperit prin polita), trebuie sa stii ca beneficiezi de tractare si asistenta rutiera cu titlu de bonus. Suna la 0313.200.222 (Europ Assistance), iar in cel mai scurt timp, o platforma se va deplasa la locul accidentului pentru a transporta autoturismul la cel mai apropiat service.

Urmatorul pas, mergi la unul dintre birourile de constatari daune Generali, unde vei deschide un dosar de dauna. Ti se va inmana o nota de constatare si autorizatia de reparatie cu care urmeaza sa te prezinti la unul dintre service-urile partenere.

E important sa stii ca Generali are decontare directa cu service-urile partenere, tu putand sa-ti ridici masina in cel mai scurt timp, dupa ce declaratia este finalizata. In cazul in care alegi sa-ti repari masina in alt service decat cele agreate Generali, trebuie sa completezi cererea de despagubire si prezinti documentele care sa ateste efectuarea reparatiei: factura de la service, dovada platii, deviz detaliat operatii piese si manopera, la sediul Generali.

Ce faci daca ti-ai gasit masina avariata
E posibil ca intr-o dimineata, cand sa pleci la serviciu, sa iti gasesti masina lovita in parcare. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa anunti Politia. In caz de vandalism este necesara prezenta politiei la locul accidentului. Politistii vor elibera un proces verbal pe care trebuie sa il prezinti intr-un centru de constatare daune Generali si sa deschizi dosarul de dauna.

Ca si in cazul accidentului, poti repara autoturismul la unul dintre service-urile partenere ale companiei.

Casco si rovinieta, asigurarea completa
Pentru ca masina este importanta pentru tine, Generali a creat polita Casco Perfecto. Daca ai ales o astfel de polita, atunci ai si mai multe avantaje decat in cazul celorlalte polite Casco de la Generali, intrucat contractul vine cu acoperiri suplimentare incluse.

In primul rand, aceasta polita te despagubeste si in cazul in care autoturismul a fost condus de o alta persoana. Sunt acoperite si daune produse in afara drumurilor publice, dar si in afara Romaniei, cu titlu de bonus si la casco Completo. Aceste clauze sunt valabile si pentru celalalte asigurari.

Ai un numar de telefon special la care raspunde la orice ora cineva gata sa iti ofere toate informatiile de care ai nevoie. In plus, daca autoturismul este nedeplasabil ca urmare a producerii unui eveniment acoperit prin polita, in perioada in care masina ta se afla in service, tu primesti o masina de care sa te folosesti, astfel incat sa nu resimti prea mult lipsa autoturismului propriu.

Si mai ai un beneficiu. La incheierea unei astfel de polite primesti o rovinieta cadou. Astfel, daca inchei o polita Casco Completo sau Casco cu fransiza la Generali si achiti integral valoarea ei, primesti cadou o rovinieta valabila un an de zile. In cazul in care alegi sa platesti semestrial, rovinieta pe care o primesti este valabila trei luni.

Sursa: Comunicatedepresa.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii