BMW Group este prezent la ediţia 2016 a Consumer Electronics Show 2016 (CES, 6-9 ianuarie, Las Vegas), cu o serie de exponate impresionante care scot în evidenţă poziţia de lider în domeniul automobilului conectat.

Inovatiile BMW la CES 2016 de la Las Vegas
BMW Group este prezent la ediţia 2016 a Consumer Electronics Show 2016 (CES, 6-9 ianuarie, Las Vegas), cu o serie de exponate impresionante care scot în evidenţă poziţia de lider în domeniul automobilului conectat.

BMW i Vision Future Interaction - acest concept car oferă o perspectivă asupra cockpitului interconectat şi a interfeţei utilizatorului ale viitorului.

BMW i Vision Future Interaction dispune de afişaje high-resolution al căror conţinut se adaptează situaţiilor; controlul funcţiilor prin gesturi, suprafeţe touch-sensitive şi control vocal.

Informaţiile pentru conducător se transmit prin Head-up Display, panoul de bord cu afişare 3D şi monitor panoramic de 21 de ţoli (53 cm).

BMW i Vision Future Interaction reprezintă şi premiera mondială a AirTouch: senzorii recunosc mişcările mâinii, dar şi cele în profunzime. Aceasta înseamnă că afişajul panoramic poate fi operat precum un touchscreen, fără a atinge, în fapt, suprafaţa acestuia.

Elementele de control sunt reduse la minimum. Trei moduri de condus - Pure Drive (conduci tu însuţi), Assist (sistemele de asistenţă intervin activ) şi Auto Mode (operare automată) - pot fi selectate de pe volan.

Internet of Things înseamnă o conectare şi mai vastă, ceea ce facilitează noi servicii pentru şi mai multă eficienţă şi confort.

Versiunea inteligentă a Open Mobility Cloud al BMW Group conectează sisteme interconectate precum un BMW i3 şi o Smart Home cu dispozitive personale precum un smartphone sau un smartwatch.

Open Mobility Cloud interconectează informaţiilor şi funcţiilor corecte şi utilizează controlul inteligent care permite pornirea automată a proceselor complexe, fără a fi solicitate sau să fie iniţiate de o aplicaţie.

Prin conectarea la Open Mobility Cloud, utilizatorilor li se furnizează informaţii predictive care sunt relevante pentru ei.

Mobility Mirror (Oglinda Mobilităţii) - simultan este şi oglindă, şi mediu de afişare, fiind o componentă a Internet of Things ce este conectată prin utilizarea Open Mobility Cloud.

Informaţiile importante pentru o zi sunt prezentate pe afişajul Mobility Mirror, cum ar fi calendarul personal, opţiunile de mobilitate, nivelul de energie al smart home, nivelul de încărcare al BMW i3, prognoza meteo.

Gesture Control Parking (parcare prin control al gesturilor): BMW i3 recunoaşte gesturi şi poate fi condus spre dinspre locul de parcare în mod complet automat.

Remote 3D View (vedere 3D de la distanţă): aplicaţia de cercetare utilizează camerele modelului BMW i3 ca elemente constitutive ale Internet of Things. Imaginile preluate de camere pot fi transmise către dispozitivele conectate şi oferă o perspectivă a zonei din jurul automobilului.

Bumper Detect utilizează un sistem inovator, care identifică dacă automobilul conducătorului a fost lovit în timp ce era parcat şi activează camerele automobilului. În acelaşi timp, sistemele conectate trimit un mesaj pe smartphone-ul conducătorului, dar şi imagini atunci când sunt solicitate.

De asemenea, Bumper Detect recunoaşte atunci când persoanele neautorizate intervin asupra automobilului şi trimite imagini către dispozitivele mobile conectate.

BMW Connected este un prototip de asistent digital personalizat pentru mobilitate individuală. Accentul este pus pe nevoile şi cerinţele de mobilitate a viitorului.

BMW Connected şi Open Mobility Cloud reprezintă o abordare conceptuală radical nouă asupra mobilităţii. BMW Connected este disponibil în orice moment pe toate dispozitivele finale conectate: acasă, în mişcare, pe jos sau în mişcare în automobilul utilizatorului, chiar şi în transportul public.

Platforma pentru BMW Connected este Open Mobility Cloud cu o arhitectură extrem de flexibilă a serviciului.

Open Mobility Cloud oferă posibilităţi ample pentru învăţarea automatizată şi analiza datelor. Cu cât utilizatorii folosesc mai des serviciile digitale, cu atât este mai eficientă personalizarea acestora.

Informaţia relevantă pentru utilizator este furnizată mereu în momentul potrivit. De exemplu, BMW Connected învaţă traseele folosite cu regularitate, iar utilizatorul este informat proactiv dacă sunt de aşteptat să apară perturbări de-a lungul traseului.

BMW ConnectedRide - far laser pentru motocicletă la conceptul BMW K1600 GTL, cu o rază de acţiune de 600 de metri pentru faza lungă.

Casca cu Head-up Display proiectează informaţiile necesare sau solicitate, despre trafic şi vehicul, direct în câmpul vizual al pilotului.

Soluţii de mobilitate a viitorului: Light & Charge - iluminat stradal inovator, care dispune simultan de tehnologie LED şi staţie de încărcare pentru alimentarea acumulatorilor de înaltă tensiune ai automobilelor electrice.

Conexiune standardizată pentru cablul de încărcare de la automobilele electrice, inclusiv automobile de la alţi producători, plată fără numerar. Pornirea automobilului se face prin utilizarea aplicaţiei de smartphone sau a cardului RFID.

BMW i8 Mirrorless - sistem cu trei camere ce înlocuieşte oglinda retrovizoare, acoperă unghiuri de vizibilitate mai largi şi elimină "unghiurile moarte" periculoase.

Imaginile de la camere sunt reunite pe un monitor care înlocuieşte oglinda retrovizoare din interior. Nu sunt necesare presetări pentru cameră sau monitor.

Sistemul evaluează imaginile oferite de camere şi furnizează un răspuns situaţional la pericolele iminente, de exemplu cu simboluri galbene de avertizare.

Liniile de traiectorie suprapuse oferă susţinere în timpul parcării, iar pasagerul poate observa şi traficul din spatele automobilului.

BMW i3 Extended Rearview Mirror (cu oglindă retrovizoare extinsă) conectează oglinda şi tehnologia camerelor de luat vederi. În oglinda din interior, imaginea oglinzii este suprapusă cu imagini foarte precise preluate de la o cameră poziţionată pe acoperiş. Aceasta oferă o câmp vizual extins semnificativ.

Noi concepte de control de la BMW: controlul BMW al gesturilor de la noul BMW Seria 7 pentru controlul funcţiilor de informaţii, entertainment şi comunicaţii.

O nouă libertate de control pentru pasagerii din spate cu BMW Touch Command.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii