Ziua a treia (etapa a doua) a celei de-a 38-a ediţii a Raliului Dakar s-a încheiat cu Mikko Hirvonen (Finlanda) ca purtător al poreclei "Finlandezul Zburător" după ce şi-a dus modelul #315 MINI ALL4 Racing, înscris de AXION X-raid Team, pe locul al cincilea al clasamentului general.

Raliul Dakar 2016
Ziua a treia (etapa a doua) a celei de-a 38-a ediţii a Raliului Dakar s-a încheiat cu Mikko Hirvonen (Finlanda) ca purtător al poreclei "Finlandezul Zburător" după ce şi-a dus modelul #315 MINI ALL4 Racing, înscris de AXION X-raid Team, pe locul al cincilea al clasamentului general.

Hirvonen şi navigatorul Michel Périn (Franţa) au început ziua de pe locul al şaptelea, ca urmare a rezultatului din prologul scurtat (ziua întâi). Acest rezultat a fost urmat de anularea programului zilei a doua (etapa I) din cauza condiţiilor meteorologice severe. Acum, Hirvonen se află la 3m05s de liderul competiţiei, Sebastien Loeb.

Zâmbitor, Hirvonen a declarat: "Fericit. Sunt chiar fericit de cum au decurs lucrurile. Nu am făcut nici o eroare sau altceva de acest gen, iar viteza a fost chiar bună - fără nici un risc. Într-un fel a fost dificil pentru că am fost frustrat că nu am avut nici un fel de dictare; încă trebuie să mă obişnuiesc cu acest lucru. Pentru etapa următoare avem o poziţie bună pe drum şi, la aceste viteze, simt că aş putea rula la nesfârşit".

Cel de-al doilea dintre cele 11 echipaje MINI ALL4 Racing care au încheiat etapa a doua a fost #300 MINI ALL4 Racing (AXION X-raid Team) al campionilor en-titre din Dakar, Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa). O pană de cauciuc şi o împotmolire au încetinit progresul celor doi, care acum se află pe locul al optulea.

"Etapa a fost dificilă. Nu a fost uşor", a spus Al-Attiyah. "Au fost mult noroi şi multă apă într-un loc şi ne-am blocat. Am reuşit să ieşim foarte repede, nu cred că a durat mai mult de trei minute. Apoi am avut acea pană de cauciuc. Dar este ok; nu-mi fac griji. Mâine (n.a. azi) putem lua startul de pe o poziţie bună, iar traseul va fi curăţat pentru noi, aşa că putem forţa şi să recuperăm ceva timp".

Vremea din ziua precedentă (prima etapă), care a stopat prima zi completă de acţiune, a devenit un factor important şi în etapa a doua. Ceea ce iniţial era prevăzută să fie cea mai lungă distanţă de parcurs s-a transformat într-o etapă scurtată la doar 387 km din cauza condiţiilor de teren dificile. Încă de la început a fost evident că traseul cu mult noroi va crea ceva probleme.

Echipajul argentinian format din Orlando Terranova şi Bernardo "Ronnie" Graue (#310) a fost şi el victima noroiului adânc. Cei doi au fost loviţi de ghinion - au ieşit cu greu de acolo şi au continuat fără a pierde mult timp faţă de adversari. În ciuda noroiului, cei doi au încheiat ziua pe locul al 28-lea.

Ca o concluzie a zilei, Terranova a spus plin de griji: "La km 200 ne-am împotmolit în noroi şi din acel moment am dus o luptă pentru eliberare. A fost dificil. Un alt pilot X-raid, Malysz, ne-a tractat şi aşa am continuat. Nu este cel mai bun start de competiţie...".

Modelul #304 MINI ALL4 Racing al tandemului Joan "Nani" Roma’ (Spania) - Alex Haro (Spania) a fost şi el victima acestui noroi infernal. Din păcate pentru ei, problema le-a creat o întârziere majoră, astfel că au ajuns pe locul al 44-lea la finalul zilei.

"Un start deloc bun pentru mine", a spus Roma. "Când am ajuns în zona cu probleme, era deja o maşină oprită pe stânga, aşa că am luat-o prin dreapta, pe iarbă, dar erau mai mulţi concurenţi pe acea parte. Am virat stânga şi m-am împotmolit. Am pierdut 40 de minute. Asta este...".

După o evoluţie grijulie şi bine controlată, echipajul olandez format din Erik van Loon şi Wouter Rosegaar (Van Loon Racing) s-a clasat pe locul al 13-lea, fiind urmaţi de celelalte echipaje MINI ALL4 Racing private.

Ziua a patra (etapa a treia) a Dakarului 2016 va duce competitorii prin secţiuni montane care îi vor purta spre următoarea sosire, la San Salvador De Jujuy. Distanţa totală a etapei este de 663 km, dintre care 314 km sunt în regim de probă specială.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii