Cupa Suzuki
Început în 2013, proiectul Cupa Suzuki va continua și în sezonul 2016 din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Piloții înscriși în competiție vor face din nou spectacol pe probele speciale în cele opt etape programate în acest sezon.

După trei sezoane extrem de disputate, Suzuki România va continua proiectul demarat în 2013 și va organiza Cupa Suzuki și în 2016. Competiția monomarcă dedicată modelului Suzuki Swift se va desfășura în cadrul tuturor celor opt etape incluse în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop. “Competitivitatea face parte din AND-ul brandului Suzuki și era normal ca după trei ani spectaculoși să continuăm acest proiect pe plan intern. 2015 a fost un an în care câștigătorul Cupei Suzuki a fost campion și la clasa 9, ceea ce a confirmat competitivitatea modelului Swift și sunt sigur că în 2016 vom avea parte de o luptă extrem de disputată în cadrul Cupei. La fel ca și până acum, vom avea un fond de premiere pentru participanți și îmi doresc să atragem un număr cât mai mare de echipaje și în acest an”, a spus Alin Radu, directorul general Suzuki România.

Conform regulamentelor FRAS, modelul Suzuki Swift se încadrează și la clasa 9, iar pentru anul acesta Wise Motorsport, partenerul tehnic, oferă celor interesați, ca noutate tehnică, posibilitatea montării unui diferențial blocant. Wise Motorsport a rămas partenerul tehnic al Suzuki România și se va ocupa de toate aspectele tehnice ale competiției, inclusiv de înscrierile pentru sezonul 2016 în competiția organizată de Suzuki România. “Au fost trei ani în care niciunul dintre modelele înscrise în Cupa Suzuki nu a abandonat din cauza unor probleme tehnice. Anul acesta oferim și posibilitatea montării unui diferențial blocant ca noutate tehnică și sunt sigur că vom vedea din nou o luptă foarte disputată în cadrul Cupei, dar și la clasa 9 unde acest model și-a demonstrat deja competitivitatea”, a spus și Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Alex Mirea în 2013, Alex Ardelean în 2014 și Vlad Cosma în 2015, sunt piloții care și-au trecut în cont titlul în Cupa Suzuki la edițiile desfășurate pânâ acum, iar în sezonul trecut au fost înscrise șapte echipaje care s-au luptat pentru premiile și punctele puse în joc în competiția monomarcă. Sezonul 2016 va începe la Brașov (25 - 26 martie) și va continua apoi cu etapele de la Sibiu (15 - 16 aprilie), Arad (13 - 14 mai), Tulcea (3 - 4 iunie), Bacău (1 – 2 iulie), Cluj (22 – 23 iulie), Iasi (9 – 10 septembrie) și Harghita (7 – 8 octombrie).

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii