Condusul pe timp de ploaie sau in conditii de carosabil umed poate fi o experienta neplacuta din cauza aglomeratiei produse si a vizibilitatii afectate dar fara sa aveti o masina echipata corespunzator stresul este inzecit, iar acest lucru va diminua considerabil placerea si siguranta condusului.

Fulda Ecocontrol HP
Foto: AnvelopeX.ro
Condusul pe timp de ploaie sau in conditii de carosabil umed poate fi o experienta neplacuta din cauza aglomeratiei produse si a vizibilitatii afectate dar fara sa aveti o masina echipata corespunzator stresul este inzecit, iar acest lucru va diminua considerabil placerea si siguranta condusului. O anvelopa care va ofera tractiune sporita in vreme umeda va va oferi un mare beneficiu de siguranta pentru conducatorii auto care nu vor sa lase din viteza in aceste conditii. Importanta este cunoasterea caracteristicilor cauciucurilor inainte de orice achizitie.

Incepem prin o enumerare a proprietatilor cauciucurilor prezente pe piata pentru a determina care prezinta cea mai buna optiune pentru carosabil umed dintre cauciucuri de vara sau cauciucuri all-season. Incepem cu cele mai uzitate cauciucuri, cele de vara. Acestea prin compozitia lor sunt gandite sa aiba cea mai buna performanta la temperaturi de peste 7 grade in conditii de carosabil umed sau uscat. Comparativ cu celelalte tipuri de anvelope, cauciucurile de vara sunt cele mai moi pentru a putea sa se muleze mult mai bine pe drum marind suprafata de contact a acestuia cu carosabilul.

Odata cu avansarea tehnologiei cauciucurilor li s-au adus o serie de modificari care sa le dea un plus de siguranta, vorbim aici despre canalele din banda de rulare. La cauciucurile de vara aceste canale sunt verticale mai inguste si adesea mai puțin adanci si au rolul de a directiona apa, evacuand-o, rezultatul fiind ca anvelopa va avea un contact mult mai mare pe carosabil si in consecinta o aderenta sporita pe vreme umeda. Cu ajutorul acestor canale acvaplanarea este redusa considerabil folosind cauciucuri de vara.

Urmatoarea categorie de cauciucuri analizata este cea all-season. Acestea incearca prin constructia lor sa inglobeze calitatile cauciucurilor de vara si a celor de iarna dar reprezinta doar un compromis. Acesta consta in faptul ca aceste anvelope nu vor avea niciodata performanta unui cauciuc de vara cand vine vorba de aderenta pe suprafete umede sau uscate si nici calitatile unuia de iarna pe suprafete acoperite cu zapada sau gheata. Acestea au o performanta moderata in orice tip de vreme iar cand vine vorba de carosabil umed acestea nu exceleaza. Banda de rulare prezinta si ea canale dar acestea pot fi si orizontale sunt mai adanci decat cele de vara, asta deoarece se incearca imbinarea cu calitatile cauciucului de iarna conceput sa dea optimul de performanta pe drumuri cu zapada si gheata.

Magazin online de anvelope
Oricare ar fi optiunea ta ANVELOPEX.RO vine in sprijinul tau cu un magazin on-line cu cauciucuri selectionate in functie de performanta, preturi pentru toate buzunarele iar daca comanzi acum un set de 4 anvelope vei beneficia de transport gratuit oriunde in tara.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii