Hyundai Motorsport continua dezvoltarea noii generatii i20 R5. Modelul a fost testat pe asfalt pe parcursul a patru zile, sesiunea fiind desfasurata in sudul Frantei.

New Generation i20 R5
Noul i20 R5 a debutat pe asfalt in cadrul programului de dezvoltare a autovehiculului.
Divizia Clienti a confirmat o comanda pentru doua modele i20 R5, inregistrata de o echipa din Italia.
Inainte de omologarea oficiala, programata in vara acestui an, noul model va fi testat pe suprafete si in conditii diferite.

Hyundai Motorsport continua dezvoltarea noii generatii i20 R5. Modelul a fost testat pe asfalt pe parcursul a patru zile, sesiunea fiind desfasurata in sudul Frantei.

Temperaturile favorabile din regiunea franceza au creat conditii optime pentru dezvoltarea modelului. Kevin Abbring, pilotul de teste al echipei, impreuna cu inginerii Hyundai au incercat sa identifice cele mai bune setari pentru asfalt, dupa ce au verificat imbunatatirile aduse versiunii de macadam.

Pe durata celor patru zile, echipa a lucrat la dezvoltarea sistemului de racire si a motorului turbo de 1.6 litri, cu injectie directa. Conform regulamentului, propulsorul are un restrictor de 32 mm, iar noua generatie i20 R5 este echipata cu o cutie de viteze in cinci trepte.

Primele doua zile s-au desfasurat pe macadam, pe traseul de langa Fontjoncouse, obiectivul principal fiind verificarea sasiului si a suspensiei, acestea fiind imbunatatite dupa probele realizate luna trecuta. In urmatoarele doua zile, echipa a testat diferite setari ale suspensiei si sistemul de franare, pe asfalt.

Divizia Clienti a confirmat o comanda pentru doua modele i20 R5 din partea unei echipe din Italia.

“Suntem incantati ca noua generatie i20 R5 prezinta un interes atat de mare pentru clienti, inca din faza de testare. Atat consumatori din Europa, cat si din Asia si-au manifestat dorinta de a achizitiona noul model si avem chiar doua comenzi din partea unei echipe italiene. Debutul verificarilor pe asfalt a reprezentat o etapa importanta in procesul de dezvoltare al modelului i20 R5. Dorim sa oferim clientilor nostri un produs fiabil si eficient pe orice suprafata”, a declarat Andrew Johns, Customer Project Senior Sales Associate al Hyundai Motorsport.

Pana la omologarea oficiala, programata in vara acestui an, inginerii Hyundai Motorsport vor testa noua generatie i20 R5 in conditii si pe suprafete variate, care corespund cu cele mai dificile probe speciale din competitiile de raliuri, desfasurate in intreaga lume.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu stiri auto, informatii auto, documentatii auto si multe altele, toate din nemarginitul univers auto! Haideti sa il descoperim impreuna!

0 comentarii