La ediţia din acest an a Salonului Auto Moto, programat în perioada 20 – 24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, Suzuki va expune în premieră națională modelul Baleno, care va fi comercializat din luna mai și în România.

Suzuki Baleno
La ediţia din acest an a Salonului Auto Moto, programat în perioada 20 – 24 aprilie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, Suzuki va expune în premieră națională modelul Baleno, care va fi comercializat din luna mai și în România.

Noul Baleno dispune de trei noi tehnologii dezvoltate de Suzuki pentru a obține performanțe mai bune, o eficiență mai mare a consumului de combustibil și plăcerea de a conduce:
  • o platformă de generație nouă
  • sistemul hibrid de tip “mild” SHVS
  • noul motor turbo cu injecție directă BOOSTERJET
1.0 BOOSTERJET este un motor de generație nouă, turbo, cu injecție directă care asigură un consum eficient de combustibil și oferă o plăcere mai mare la volan. În afara consumului eficient de combustibil și a performanțelor dinamice, motorul BOOSTERJET este compact, ușor și are un layout optimizat pentru a corespunde cerințelor riguroase în ceea ce privește dimensiunea și greutatea vehiculelor din segment, consolidând astfel reputația Suzuki în ceea ce privește construcția și dezvoltarea de motoare.

Baleno este de asemenea disponibil și cu noul motor 1.2 DUALJET, care combină performanţele dinamice foarte bune cu o eficienţă crescută a folosirii combustibilului. Aceasta provine dintr-o eficienţă termică îmbunătăţită, adică a crescut semnificativ gradul de transformare a energiei termice a combustibilului în energie mecanică.

În ceea ce privește transmisiile, motorul 1.0 BOOSTERJET poate fi configurat în mod optim cu o cutie de viteze manuală în 5 trepte, sau cu o cutie automată în șase trepte, care oferă performanțe excelente la viteze mici și o eficiență maximă în ceea ce privește consumul de combustibil la viteză mare. Motorul 1.2 DUALJET este disponibil cu aceeași cutie manuală în cinci trepte sau cu o cutie specială de tip CVT (transmisie variabilă continuă).

Sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) este un sistem hibrid de tip “mild” dezvoltat de Suzuki care folosește un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), ce asistă motorul termic în timpul accelerărilor și permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.

În afara noului Suzuki Baleno, vor mai fi expuse și celelalte modele din portofoliul mărcii: Celerio, Swift, S-Cross și Vitara.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii