Vremea schimbătoare de la Arad a influențat desfășurarea duelului celor patru piloți înscriși în Cupa Suzuki, la cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. După 11 probe speciale, Radu Necula și-a trecut în cont prima victorie din Cupa Suzuki, fiind urmat de Călin Bucur.

Radu Necula
Vremea schimbătoare de la Arad a influențat desfășurarea duelului celor patru piloți înscriși în Cupa Suzuki, la cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. După 11 probe speciale, Radu Necula și-a trecut în cont prima victorie din Cupa Suzuki, fiind urmat de Călin Bucur.

Szabo Csongor, Peter Kelemen, Radu Necula și Călin Bucur au fost cei patru piloți care au luat startul în Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, dar și etapă în ERT și TER.

Pe specialele programate vineri, în prima zi a raliului, lupta pentru prima poziție s-a dat între echipajele Peter Kelemen / Molnar Gyula și Szabo Csongor / Robert Maior. Peter Kelemen a câștigat prima și a treia probă specială a raliului, iar Szabo Csongor le-a câștigat pe celelalte trei și a încheiat ziua cu un avans de doar 9,1 secunde față de Peter Kelemen.  Radu Necula și Adrian Temeș au avut o evoluție constantă și au terminat pe trei, iar Călin Bucur și Alexandru Giușcă, aflați la prima cursă în acest sezon cu modelul Suzuki Swift Sport, s-au clasat pe poziția a patra.

Cu victorie pe primele două probe din ziua secundă și coroborat cu ieșirea în decor a lui Szabo Csongor, Radu Necula a preluat conducerea în cadrul Cupei Suzuki și și-a trecut în cont prima sa victorie din 2016. “Suntem mulțumiți că am ajuns la final cu un rezultat bun într-un raliu extrem de greu din punctul de vedere al condițiilor de rulare, unde ploaia abundentă a degradat traseul foarte mult. Prima zi de concurs nu a început grozav, pe PS1 am făcut o excursie în decor și am strâmbat brațul dreapta-față. Din fericire nu am pierdut foarte mult timp, dar comportamentul mașinii a fost compromis pe următoarele probe și nu am reușit să ținem pasul cu celelalte modele Suzuki Swift Sport. A doua zi, cu mașina reparată, am început să creștem ritmul și, în final, să câștigăm. Pe ultima buclă nu am mai riscat nimic și sunt bucuros că am adunat puncte importante pentru noi în cadrul Cupei Suzuki”, a spus Radu Necula, pilotul echipajului Bella Casa care a terminat și pe locul 2 la clasa 9.

După ce a fost implicat în lupta pentru victorie, la fel ca Szabo Csongor, Peter Kelemen a avut și el probleme din cauza suprafeței alunecoase și a fost nevoit să abandoneze pe speciala a noua, ceea ce l-a propulsat pe Călin Bucur pe poziția secundă. “A fost un raliu care s-a terminat foarte bine pentru noi. Am început foarte prudent Raliul Aradului datorită faptului că am venit cu o mașină nouă și un copilot nou la o etapă pe macadam. Din cauza condițiilor meteo, cred că a fost cel mai greu raliu din cariera mea, dar mă bucur că am terminat pe locul 2 la Cupa Suzuki, 4 la clasa 9 și 6 la 2WD și sper să nu fie ultimul raliu cu această mașină”, a spus și Călin Bucur, pilotul echipei Sibiu Racing Team.

Victoria de la Arad l-a propulsat pe Radu Necula și pe prima poziție în Cupa Suzuki, cu un total de 81 de puncte, cu un punct în plus față de Szabo Csongor. Peter Kelemen ocupă poziția a treia cu 63 de puncte, urmat de Alex Ardelean (44 p), Călin Bucur (25 p) și Cristi Rus (20 p).

“A fost un raliu extrem de dificil din cauza condițiilor meteo, dar și aici modelul Suzuki Swift Sport și-a demonstrat fiabilitatea. Lupta din cadrul Cupei Suzuki a fost una extrem de disputată și cred că a contribuit din plin la spectacolul de pe probele speciale. Piloții noștri s-au implicat din nou și în lupta pentru un loc pe podium la clasa 9 și sunt sigur că vom vedea lupte din ce în ce mai strânse la următoarele etape din calendar. Aș vrea să le mulțumesc organizatorului acestui raliu și conducerii FRAS pentru că la Arad am avut un spațiu dedicat special Cupei Suzuki în parcul de service, ceea ce a fost un plus pentru noi”, a spus și Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop inclusă în Cupa Suzuki este Danube Delta Rally și se va desfășura în perioada 9 -11 iunie 2016 pe specialele de macadam din județul Tulcea.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii