Fabio Barone, pilotul Italian care a stabilit primul record de viteză pe Transfăgărășan în 2015, va reveni pe celebrul drum din România la Sibiu Rally Challenge. De data aceasta la volanul unei mașini clasice.

Sibiu Rally Challenge
Pilotul italian va concura cu un model Ferrari Testarossa.
La start vor fi mai mulți membri ai Ferrari Club Passione Rossa de la Roma. 
Echipajele din Italia vor parcurge un traseu de 430 km pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu.

Fabio Barone, pilotul Italian care a stabilit primul record de viteză pe Transfăgărășan în 2015, va reveni pe celebrul drum din România la Sibiu Rally Challenge. De data aceasta la volanul unei mașini clasice.
 

După ce a stabilit anul trecut primul record de viteză pe Transfăgărășan în cadrul evenimentului “Transfăgărășan Speed World Record”, Fabio Barone revine pe cel mai spectaculos drum din România pentru Sibiu Rally Challenge, competiție dedicată vehiculor istorice.

“La mai puțin de un an de la evenimentul de pe Transfăgărășan am primit invitația de a reveni în Transilvania, o zonă fermecătoare și plină de cultură, cu o istorie bogată. Am acceptat imediat invitația și voi particpa cu o mare plăcere la acest eveniment”, a spus Fabio Barone, care va lua startul cu un model clasic Ferrari Testarossa. 

Pilotul italian este în faza de pregătire pentru stabilirea unui alt record spectaculos în China (“China Speed World Record”), aceasta fiind iarăși o provocare pe care niciun alt pilot nu a mai încercat-o. Dar până atunci, Fabio Barone va concura din nou pe Transfăgărășan.

„Transfăgărășanul mi-a dăruit emoții unice menite să mă însoțească de-a lungul vieții și tocmai de accea am acceptat imediat provocarea de a reveni aici tot cu un model Ferrari. Sunt sigur că această competiție va ajunge foarte curând una de renume la nivel mondial și aș vrea să mulțumesc doamnei Ioana Podosu, șeful Biroului Național de Promovare Turistică al României la Roma pentru că am putut să descopăr această țară minunată”, a continuat Fabio Barone.

La eveniment vor participa mai mulți membri ai clubului Ferrari Club Passione Rossa de la Roma care vor concura pe modele Ferrari Testarossa și Ferrari 308 GTS.

„În 2015, alături de Ferrari Club Passione Rossa de la Roma, cel mai mare club al proprietarilor de maşini Ferrari din Italia, am fost implicată în organizarea primului record mondial de viteză în urcare pe Transfăgărăşan, eveniment de mare succes intitulat "Transfăgărăşan Speed World Record". Cu această ocazie, pilotul Fabio Barone a scris istorie şi a lăsat o amprentă importantă pentru pasionaţii de automobilism menită să stimuleze şi pe alţi iubitori de adrenalină către România, către Transilvania şi Transfărăşan. Am avut onoarea să fiu prima persoană care a luat cunoştinţă de acest proiect şi am fost direct implicată în implementarea lui. Mă bucură foarte mult că evenimentul de anul trecut va avea o continuare şi că pilotul italian Fabio Barone, alături de echipa sa, va participa în 2016 la Sibiu Rally Challenge cu două maşini Ferrari de colecţie. Este o reuşită bazată pe o colaborare de excepţie între Biroul Naţional de Promovare Turistică al României în Italia, Clubul Passione Rossa şi organizatorii raliului. Prin acest eveniment, România ocupă un loc important pe harta destinaţiilor promotoare de evenimente de acest gen”, a spus și Ioana Podosu, șeful Biroului Național de Promovare Turistică al României la Roma.

Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune acum orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinillor istorice și a mașinilor de curse care au scris istorie în lumea sporturilor cu motor.

Sibiu Rally Challenge va începe de joi, 18 august, de la ora 19:00 cu o sesiune de antrenamente și startul festiv în centrul orașului. Ziua de vineri, 19 august, va începe la ora 10:30 cu prezentarea oficială a echipajelor, urmând ca startul să se dea la ora 12:30 din Piața Mare a orașului Sibiu. Sâmbătă, 20 august, startul este programat pentru ora 08:00, iar festivitatea va avea loc la ora 21:00, tot în Piața Mare a orașului.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 18 – 20 august și este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange România.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii