Hyundai Motorsport a obtinut al cincilea podium din acest sezon dupa o evolutie competitiva in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport a terminat pe pozitiile trei si patru in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, si a adunat 27 de puncte in clasamentul constructorilor.
Hayden Paddon s-a clasat pe 3, acesta fiind al treilea podium pentru neozeelandez in sezonul 2016 din WRC.
Thierry Neuville a incheiat pe locul 4, la doar 0,8 secunde in spatele colegului sau, dar a adunat un punct suplimentar in Power Stage.

Hyundai Motorsport a obtinut al cincilea podium din acest sezon dupa o evolutie competitiva in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hayden Paddon, pilotul echipei Hyundai Shell World Rally, a urcat pentru a treia oara pe podium in acest sezon si si-a pastrat pozitia pana pe ultima proba care a avut o desfasurare dramatica. In final, diferenta intre locurile 2 si 4 a fost de doar 3,1 secunde dupa 21 de probe speciale, Thierry Neuville terminand raliul in spatele lui Paddon, pe patru, la doar 0,8 secunde.

Ploaia si suprafa foarte alunecoasa au influentat evolutia pilotilor din ultima zi la cele doua treceri pe specialele Baranowo (21,25 km) si Sady (8,55 km). Din pacate, Dani Sordo a abandonat cand se afla in top zece, dupa ce a lovit un banc de pamant pe penultima proba. In schimb, Neuville a terminat Power Stage, ultima proba a raliului, pe locul 3 si si-a asigurat un punct suplimentar in clasamentul pilotilor.

La jumatatea sezonului, Hyundai Motorsport se afla pe locul 2 in clasamentul constructorilor cu un total de 135 de puncte, Paddon urca pe trei in clasamentul pilotilor, iar Sordo si Neuville sunt in top sase.

Pentru Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, acesta a fost al treilea podium din 2016, dupa locul doi din Suedia si victoria din Argentina. Paddon a rezistat presiunii pe ultimele probe si a terminat in fata colegului sau de echipa.

“A fost o lupta stransa. Ploaia a facut ca probele sa fie foarte alunecoase si mi-am pierdut toata increderea. Obiectivul a fost sa ne aparam pozitia a treia si nu cred ca puteam face mai mult. Este un rezultat bun, foarte strans si sunt multumit de modul in care s-a terminat acest weekend. Am revenit dupa doua raliuri fara puncte si ma simt fantastic acum ca am urcat din nou pe podium. Felicitari tuturor celor din echipa si sper sa mergem la fel de bine si in Finlanda”, a spus Paddon.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au pierdut timp vineri din cauza dictarii si in final au terminat raliul la doar trei secunde de pozitia secunda. Belgienii si-au asigurat insa un punct suplimentar dupa performanta din Power Stage.

“A fost o dimineata dificila pentru toata lumea. Am incercat sa mergem cat mai curat posibil si sa terminam raliul in top patru. Am pierdut timp vineri si daca nu s-ar fi intamplat asta am fi obtinut un rezultat mult mai bun pentru noi. Sunt multumit insa ca Noua generatie i20 WRC s-a comportat excelent in aceste conditii si cred ca putem fi optimisti in ceea ce priveste evolutia noastra din Finlanda”, a spus Neuville.

Sordo (#20 Noua generatie i20 WRC) se afla in lupta pentru un loc in top 10 cand a facut o greseala si a a fost nevoit sa abandoneze pentru prima oara in acest sezon.

“Nu a fost un weekend foarte bun pentru mine si sunt dezamagit ca am abandonat atat de aproape de finalul etapei. A fost pur si simplu ghinion. Pe a doua proba de duminica am lovit un balot de paie in sicana, dar mecanicii au rezolvat situatia in parcul de service. Apoi, la a doua trecere pe Baranowo am lovit un banc de pamant si am decis sa ne intoarcem in parcul de service. Mi-au placut probele de aici chiar daca rezultatul nu este unul care sa ne multumeasca”, a spus Sordo.

Cu rezultatul lui Paddon, Hyundai Motorsport a obtinut al doilea podium in Raliul Poloniei, dupa performanta lui Neuville din 2014. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul si are doua victorii, o clasare pe locul secund si doua pe trei in cele sapte etape desfasurate pana acum in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

“A fost o dimineata intensa si sunt incantat de rezultate obtinute de Hayden si Thierry. Conditiile au fost foarte dificile si am rasuflat usurat cand s-a terminat totul. Am avut un weekend bun pentru echipa si pilotii nostri au adunat puncte importante aici. Din pacate, Dani nu a reusit sa termine acest raliu, mai ales ca avea si el sanse sa intre in top 10. Am invatat multe aici si este important ca am facut progrese cu Noua generatie i20 WRC. Asteptam acum cu interes urmatorul test din Finlanda, un alt raliu cu probe speciale foarte rapide”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT FINAL RALIUL POLONIEI
A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) 2:37:34.4
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +26.2
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +28.5
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.3
J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +33.8
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +40.3
C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:01.4
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.6
E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:23.1
T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:53.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
S. Ogier 143 puncte / A. Mikkelsen 92 / H. Paddon 72 / J. M. Latvala 68 / D. Sordo 68 /  M. Østberg 62 / T. Neuville 61 / O. Tanak 52  / K. Meeke 26 / E. Camilli  24 / H. Solberg 14 / M. Prokop 12 / S. Lefebvre 10 / C. Breen 10 / T. Suninen 8 / E. Evans 6 / M. Ligato 6 / L. Bertelli 4 / P. Tidemand / E. Lappi 2 / N. Fuchs 2 / K. Abbring 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / J. Kopecky 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
Volkswagen Motorsport  196 puncte / Hyundai Motorsport 135 / M-Sport World Rally Team 100  / Volkswagen Motorsport II 99 / Hyundai Motorsport N 78 / DMACK World Rally Team 58 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 6

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii