Simone Tempestini și-a trecut în cont a doua victorie consecutivă din Junior WRC în acest sezon, iar pe plan intern Bogdan Marișca și Florin Tincescu s-au clasat pe podium în Raliul Moldovei Moinești.

Bogdan Marisca - Carmen Poenaru
Simone Tempestini a câștigat a doua etapă consecutiv din sezonul 2016 în Junior WRC.
Bogdan Marișca a terminat pe locul 3 în Raliul Moldovei Moinești.
Florin Tincescu s-a clasat pe poziția a doua la clasa 3 și pe locul 4 în clasamentul general. 

Simone Tempestini și-a trecut în cont a doua victorie consecutivă din Junior WRC în acest sezon, iar pe plan intern Bogdan Marișca și Florin Tincescu s-au clasat pe podium în Raliul Moldovei Moinești. Mihai Manole a terminat pe locul 4 la clasa 2WD, iar Norbert Maior a fost nevoit să abandoneze. 

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au trecut fără probleme majore peste ziua de sâmbătă din Raliul Poloniei. Echipajul Napoca Rally Academy a câștigat cinci din cele șapte probe speciale programate și și-a consolidat poziția de lider în clasamentul Junior WRC, dar și în WRC3. “A trebuit să gestionăm cu cap această zi foarte lungă. Nu era programat niciun parc de service și nu ne puteam permite nicio greșeală. M-am simțit foarte confortabil în mașină și am avut un ritm foarte bun. Avem acum peste trei minute avans față de următorul clasat, dar raliul nu s-a terminat încă așa că trebuie să rămânem concentrați până la final”, a spus Simone Tempestini, la finalul zilei de sâmbătă.

Cu patru probe speciale rămase pentru duminică, ultima zi din Raliul Poloniei, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au avut o abordare prudentă și și-au asigurat în final cea de-a doua victorie din acest sezon în Junior WRC. “Sunt foarte obosit, dar și foarte fericit și mândru de ceea ce am reușit împreună cu Giovanni aici în Polonia. Duminică a fost o zi extrem de dificilă și diferită față de tot ce am avut până acum. Ploaia a schimbat total regulile jocului și pentru noi, cu o mașină cu tracțiune pe două roți, a fost greu să supraviețuim pe probele speciale. Am terminat fără probleme majore și am valorificat la maximum efortul din acest weekend. Sunt optimist pentru etapa din Finlanda, mai ales că aici mașina a mers perfect și mi-ar plăcea să fim așa de buni la toate etapele din Junior WRC. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, mesajele și încurajările primite mă fac să mă simt mult mai puternic și pregătit pentru această provocare”, a spus Simone Tempestini.

Pe plan intern, Bogdan Marișca, la general și clasa 2, și Florin Tincescu, la clasa 3, și-au asigurat prezența pe podium. După problemele din prima zi a Raliului Moldovei Moinești când au retrogradat pe poziția a patra, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au revenit și în final au terminat pe podium etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. “Nu a mers totul cum ne-am fi dorit, dar în final am obținut un podium important pentru echipă și partenerii noștri. Juniorii noștri au avut evoluții bune și asta mă încântă cel mai mult”, a spus Bogdan Marișca.

Florin Tincescu și Sergiu Itu au avut o evoluție constantă și în ultima zi a Raliului Moldovei Moinești, ceea ce le-a adus o clasare pe podium la clasa 3 și poziția a patra în ierarhia generală. “Pentru noi a fost un raliu în care nu am vrut să riscăm nimic. Obiectivul principal a fost să ne recăpătăm încredrea în noi și să găsim setările cele mai potrivite cu stilul nostru de pilotaj. Am avut prea multe probleme anul acesta pentru a mai avea un abandon. Mulțumim echipei care ne-a pus la dispoziție o mașină nouă și îmi dorescă să răsplătesc acest lucru cu cât mai multe puncte la fiecare etapă”, a spus Florin Tincescu.

Pentru Norbert Maior și Alina Bianca Pop ziua a început bine, dar juniorii NRA nu au reușit să valorifice forma bună în care se află. “Am continuat în același ritm ca vineri și m-am simțit excelent pe macadam. Din păcate nu am reușit să și terminăm raliul deoarece pe un viraj de viteză am rupt pivotul de la roata dreapta față și nu am mai putut continua. Sunt dezamăgit pentru că am pierdut puncte, dar cel mai important este că am avut un ritm bun pe probe și suntem pregătiți pentru etapa următoare”, a spus Norbert Maior.

Mihai Manole și Florin Dorca au avut mici probleme în ultima zi a Raliului Moldovei Moinești și au încheiat etapa a cincea a sezonului pe locul 4 în clasamentul 4WD.

Pentru Napoca Rally Academy urmează acum în program participarea la Transilvania Rally, cursa de casă fiind programată în perioada 22 – 23 iulie.  

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii