Suzuki - Hakuto
Suzuki a semnat un parteneriat cu Hakuto, primul echipaj de exploratori pe Lună cu finanțare privată din Japonia, susținându-i în misiunea Google Lunar XPRIZE, organizată de ispace technologies inc.

Misiunea Google Lunar XPRIZE presupune debarcarea pe Lună a unui vehicul finanțat din fonduri private și deplasarea sa pe o distanță de 500 de metri, pentru a transmite imagini foto și video de înaltă rezoluție, iar Suzuki s-a angajat să ofere tot suportul tehnic necesar în dezvoltarea acestui vehicul și construcția sa de către Hakuto.

Principalele provocări în îndeplinirea acestei misiuni sunt diminuarea greutății vehiculului, crucială în reducerea costurilor de lansare, precum și manevrabilitatea acestuia, pentru a evita posibilele alunecări pe suprafața Lunii, care este acoperită de un nisip foarte fin denumit regolit.

Suzuki va susține echipa Hakuto în misiunea sa prin furnizarea tehnologiilor necesare pentru reducerea greutății vehiculelor și controlul tracțiunii, dezvoltate în procesul de producție al mașinilor de mici dimensiuni și a celor cu tracțiune integrală.

«Suntem încântați să susținem echipajul Hakuto și misiunea acestuia de explorare a Lunii. Ne-a impresionat în primul rând dorința de a deplasa un vehicul pe Lună. Suntem convinși că misiunea de explorare va fi un succes și datorită tehnologiilor Suzuki ce vor fi încorporate pe acest vehicul», a declarat Toshihiro Suzuki, Președinte, CEO și COO Suzuki.

«Suntem mai relaxați odată cu semnarea acestui parteneriat cu Suzuki, reducerea greutății și tracțiunea integrală fiind esențiale vehiculului nostru care va ajunge pe Lună. Vom încerca să aplicăm cât mai multe dintre tehnologiile Suzuki dezvoltate în producția vehiculelor din clasa mică și a celor cu tracțiune integrală», a declarat și Takeshi Hakamada, liderul echipei Hakuto.

În prezent, la nivel mondial sunt înscrise în competiția Google Lunar XPRIZE 16 echipe.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii